Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi pentru a evita angajarea persoanelor nepotrivite

de Alexandra Popescu 23 Apr. 2014 2419
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand faci recrutari pentru firma ta este un intreg proces prin care trebuie sa treci pentru a gasi persoana potrivita, careia sa ii si placa ceea ce face. Atunci cand lucrezi cu placere, dai si randament, ceea ce ajuta la performanta.

Dar ce te faci atunci cand angajezi un om care este capabil, dar nu pasionat? Mai ales daca acesta face munca din obligatie si, dupa saptamani de munca, este lipsit de inspiratie si de chef de munca. Aici intervine greul si este un intreg proces atunci cand iei decizia ca el sa plece.
Un angajat de acest fel poate afecta, printre altele, si brand-ul tau. Daca este o companie mica, acesta interactioneaza cu oamenii si poate lasa o impresie nu prea buna. Pentru a-ti face compania sa mearga si sa fie profitabila, trebuie sa te axezi pe angajati pasionati. 
 
In continuare avem cateva sfaturi legate de angajarea persoanelor nepotrivite si cum sa le indepartezi.
 
1. Evitati angajarea full-time pe loc. Este important pentru setul de nou-veniti, mai ales cand nu ai lucrat niciodata cu acestia. Pentru inceput, este indicat sa le oferi o perioada de probe, de aproximativ 90 de zile, in care sa ii observe daca sunt capabili sa presteze munca respectiva, daca le place ceea ce fac, daca se acomodeaza cu mediul de munca. 
Doritorii unui astfel de loc de munca pot fi foarte inselatori la prima vedere, in cadrul unui interviu. Acestia pot parea foarte interesati si pasionati de munca pe care o vor face, insa isi pot dori doar salariul, iar totul sa fie facut “de mantuiala”. Perioada de probe este cea mai indicata, astfel vezi pe care dintre acele persoane ti le doresti pe viitor in compania ta. 
 
2. Fii rabdator. Acesta este, probabil, lucrul cu care majoritatea antreprenorilor se confrunta. Toti au viziuni si dorinte mari si isi doresc ca angajatii sa participe la indeplinirea lor. Chiar daca aceste obiective sunteti constienti ca sunt unele realizabile, aveti nevoie de putin ajutor. Singur nu vei putea niciodata sa le atingi. 
De cele mai multe ori, in cautarea persoanei potrivite pentru companie, care sa aiba in comun cu tine aceleasi misiuni si capacitati, vei constata ca esti in cautarea unei persoane care sa fie capabila sa faca doar un anumit lucru. 
 
3. Implementeaza un procent de 100% pentru primii 10 angajati. Inainte ca echipa ta de atac sa creasca la mai mult de 10 membri, fiecare organizatie trebuie sa aprobe ca fiecare dintre acestia sunt interesati de o pozitie  full-time, indiferent de rolul lor. Acest lucru nu numai ca va implica pe toata lumea in procesul de luare a deciziilor, dar va creste angajamentul fiecaruia pentru noua echipa care va ajuta la succesul organizatiei. Acest lucru nu va fi usor, deoarece angajatii mai vechi vor avea mai multe de facut, iar daca cei noi nu sunt interesati de succesul companiei, procesul va fi si mai greu.
 


Tags: afacerisfaturi afacerirecrutareangajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]