Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi valoroase pentru a recruta mereu cei mai buni oameni!

de Maria Nicutar 20 Aug. 2013 2564
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oamenii pe care ii aducem in companiile noastre sunt singurii care vor decide mersul intregii afaceri. Fara sa ii implicam in luarea deciziilor care ne vor afecta directia de mers, acestia imprima asupra intregului business o anumita presiune.

Si aici trebuie sa distingem intre cele doua forme de presiune pe care le putem lua in considerare: presiunea unei poveri si presiunea unui piston care pune motoarele in functiune.

Sunt doua tipuri distincte de presiune pe care oamenii nostri o pun asupra afacerilor noastre. Si, la final, evident, totul depinde de calitatea oamenilor pe care ne bazam, pe care ii punem in primele linii de lupta, pe umerii carora alegem sa asezam constructia pe care am ridicat-o pana in acest moment.

Iata si cateva sfaturi esentiale pentru a avea mereu alaturi, in companie, doar oameni valorosi:

1. Inainte de toate, recrutati echipa de HR care sa va ajute mai departe. Din ochi putem cu totii sa vopsim o casa. Nu va iesi asa cum i-ar iesi unui zugrav de profesie, insa ceva-ceva tot iese. Daca va intereseaza rezultatele, mizati pe calitate atunci cand discutam despre echipa de recrutare HR si de oamenii care sustin interviurile cu posibilii angajati.

2. Cautati pasiunea, acolo unde exista! Nu toti angajatii si candidatii pentru posturile oferite de noi mai sunt caracterizati de pasiune orbitoare, de pasiune care sa mearga catre obsesie si din care sa se nasca acte creatoare marete. Adevarul este ca multe persoane sunt atat de stresate si presate de problemele de zi cu zi incat locurile de munca nu mai vin decat sa acopere un gol financiar pe care trebuie sa il acopere!

Adevarul este ca nu putem sa ne eliminam din companii toti oamenii care gandesc totul din punct de vedere financiar. Vital este alt lucru: pe pozitiile cheie si in fiecare departament in parte sa existe oameni pasionati de ceea ce fac. In mod clar, cu explicatii si argumente de rigoare, acestia reusesc sa isi contagieze oamenii din echipa.

3. Nu negociati salariile si conditiile de munca asa cum ati face-o cu un dusman! Multi cred ca lucrurile sunt foarte clare in viata profesionala si in afaceri. Angajatorul este de o parte a mesei, angajatul de cealalta parte a mesei si pana aici totul este bine si arata miraculos. Asa este firea lucrurilor, nu-i asa?

In mod real, angajatorul si angajatul trebuie sa formeze o echipa, lucru imposibil de indeplinit in momentul in care cel din urma simte ca valoarea lui este negociata pana la ultimul leu. Idem pentru angajator, care si-a cladit o afacere cu greu, cu eforturi serioase si acum un angajat negociaza si ultimii bani pentru a veni in compania sa.

Solutia este sa lucram impreuna, ca o echipa, sa negociem in asa fel incat la final, cu totii sa dam mana cu zambetul pe buze! Acolo unde este intelegere, exista si colaborare si rezultate exceptionale!

Sa aveti succes si afaceri prospere!


Tags: afaceriafacereoameni de afacerirecrutare hr

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]