Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 strategii care te ajuta sa iei decizii mai bune!

de Ilinca Dobrescu 08 Oct. 2012 2351
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intuitia nu pare a fi arma spre care sa ne indreptam intodeauna. Si poate ca asta se intampla si pentru ca nu avem incredere in intuitia noastra. O mare parte din "vina" o are si varsta, caci, pentru unii este valabila teoria conform careia intuitia creste si se dezvolta in timp, in masura in care trecem prin mai multe experiente si trairi care sa o solidifice.

Iata si cum putem sa luam decizii mai bune prin intermediul a trei strategii propuse de Leigh Buchanan pentru publicatia INC:

1. Diversifica-ti optiunile.
Largeste-ti aria de optiuni. Uneori este necesar sa ne imaginam ca un duh apare si face ca optiunea principala la care ne gandim sa dispara complet. Astfel, suntem fortati sa privim catre alte oportunitati spre care ne-am putea indrepta, in cautare de solutii care sa ne ajute sa luam decizii mai bune.

2. Ia putina distanta inainte de a lua decizia. Este esential sa poti sa te departezi putin de mediul care te provoaca sa iei o decizie. De asemenea, Leigh Buchanan mai noteaza pentru publicatia INCfaptul ca trebuie sa nu neglijezi necesitatea de a lua decizii cu un impact favorabil pe termen lung. Nu privi intotdeauna catre efectele ce apar pe termen scurt ci si catre cele care ar putea sa apara peste cateva zile, peste cateva luni sau peste 10 ani.

3. Nu uitati sa te pregatesti pentru ce este mai rau. Niciodata nu putem fi siguri ca decizia pe care o vom lua va fi cea potrivita, cea mai buna. Asa ca ne asteptam si la rezultate negative. Totul ne ajuta ca pe viitor sa putem lua decizii mai bune.

Mult succes!

sursa foto: www.sxc.hu





Tags: deciziedecizii mai buneintitiadecizie potrivita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]