Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 aptitudini de dezvoltat pentru o echipa eficace

de Marian Curelaru 28 Feb. 2014 2422
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De cativa ani se tot vorbeste despre diferitele tendinte ce ar trebui urmate in management. Creativitatea, inovatia sau reducerea palierelor ierarhice sunt subiecte tratate adeseori de experti. Analizand ansamblul acestor tendinte, se poate remarca faptul ca ele sunt legate prin trei mize comune: "interdependenta", "complexitatea" si "schimbarile", apreciaza Maryse Brien, pe site-ul Generation Inc.

Intr-adevar, se vorbeste despre interdependenta, complexitate si schimbari nu doar atunci cand se face referire la organizatii, ci si atunci cand sunt vizate sisteme sau competente. Aceste trei mize sunt accentuate, intre altele, de existenta unor fenomene precum globalizarea pietelor, diversitatea culturala si cantitatea imensa de informatii si date disponibile.

Pentru a putea raspunde acestor mize, intreprinderile trebuie sa dezvolte 4 aptitudini indispensabile unei adaptari de succes:

1. Cooperarea
Intreprinderile performante sunt cele care reusesc sa rupa barierele si sa incurajeze colaborarea. Aceasta colaborare intre angajati si intre intreprinderi stimuleaza curiozitatea personalului, favorizeaza invatarea continua si inovatia. Intreprinderile care incurajeaza colaborarea intre angajatii lor sunt mai capabile sa anticipeze schimbarile, sa identifice solutii inovante si isi mobilizeze echipa pentru atingerea unui obiectiv comun. Trebuie deci sa facem eforturi pentru instituirea unei mai bune comunicari intre echipa de management si angajati. Astfel, acestia din urma vor avea o mai buna intelegere a viziunii intreprinderii si i se vor ralia cu mai multa usurinta.

2. Simtul critic
Epoca in care angajatii ascultau fara sa discute s-a dus demult. Intreprinderile performante ofera o mai mare libertate de exprimare angajatilor lor pentru a obtine punctele lor de vedere asupra unor scenarii propuse ori pentru a avea sugestii de solutii care sa permita rezolvare unor importante probleme de afaceri. In afara castigului in obiectivitate, intreprinderea beneficiaza in acest fel de informatii care ii vor permite sa nuanteze unele decizii adoptate, sa amelioreze scenarii de evolutie si sa evite o prea mare conformitate in plan intern.

3. Spiritul de sinteza
Astazi, atunci cand se vorbeste despre interdependenta, se face referire la cantitatea, la fluiditatea si la volatilitatea informatiilor si a sistemelor. Nevoia de a sintetiza informatia este deci in crestere pentru intreprinderi. De ce sa nu se inspire din Twitter si sa-si exprime gandirea in 140 de caractere? Intreprinderile vor incerca sa reproduca acest model pentru a-i influenta pe angajatii lor sa rezume anumite mize. Ele le vor cere din ce in ce mai mult angajatilor, colaboratorilor si furnizorilor sa le propuna mesaje cheie, sa mearga drept la tinta sau chiar sa identifice in putine cuvinte marile mize de afaceri si solutiile propuse.

4. Influenta
Cuvantul cheie "influenta" este pe toate buzele si va ramane pentru inca multi ani care vor veni. "Influenta" pe retelele sociale, in mediul de afaceri, in comunitate sau in interiorul intreprinderii. Dar, inainte de a influenta, intreprinderile si indivizii ar trebui sa castige increderea consumatorilor si a colaboratorilor respectand reguli etice si morale. O data ce acestia o vor dovedi prin fapte, ei vor putea incerca sa influenteze opiniile si deciziile actorilor din mediul lor de afaceri. Acest lucru nu este insa nici simplu, nici usor: "a deveni influent" este un intreg proces care presupune timp si strategie.


Tags: munca in echipaaptitudinicooperaresimt criticspirit de sintezainflenta

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]