Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 Sfaturi pentru a gasi co-finantatorul perfect
Recent, cineva a venit la redactie si ne-a intrebat: unde si cum pot gasi partenerul de afaceri potrivit? Specialistii Rentrop&Straton i-au raspuns:
Fondatorii spun adesea ca a pune bazele unei companii este cea mai trista aventura posibila. Ai de trecut prin probe extrem de grele, trebuie sa iei decizii dificile, petreci nopti albe la birou, iar toate acestea fac din calea spre succes un drum extrem de anevoios.A spune despre acest proces ca este o ”povara” poate fi chiar prea putin, motiv pentru care foarte multi investitori prefera, de cele mai multe ori, sa faca echipa cu o alta persoana, pentru a imparti responsabilitatea si stresul. Insa nu este intotdeauna usor sa gasesti pe cineva care impartaseste aceeasi viziune cu tine si care munceste corect, completand in acest timp setul tau de cunostinte.
Acestea fiind spuse, iata 4 sfaturi pentru a gasi pe cineva care sa te insoteasca in calatoria ta antreprenoriala.
1. Spune-le oamenilor cu ce te ocupi.
Multi antreprenori considera in mod gresit ca cea mai grea parte la un start-up este gasirea unei idei de afacere. Vor apara cu indarjire proiectul pentru care lucreaza si vor vorbi in mod criptic despre proiect cu ceilalti, din cauza faptului ca se tem ca acestia sa nu ii copieze. In realitate, ideea in sine joaca un rol foarte mic in startup-ul specific oricarei afaceri.
De fapt, totul tine de executie si de a iti da seama ce merge si ce nu, lucruri pe care le afli cu ajutorul echipei si al feedback-ului primit de la clienti. Deci, este indicat sa vorbesti despre proiectul la care lucrezi. In felul acesta vei fi capabil sa atragi persoane care gandesc la fel, astfel ca vei incepe sa primesti un feedback foarte bun in legatura cu ce incerci sa realizezi. Pana la urma, cum vei reusi sa ii gasesti pe oameni care sa colaboreze cu tine daca acestia nu stiu cu ce te ocupi?
2. Implica-te.
Poate suna ca un cliseu, si totusi: informeaza-te, informeaza-te, informeaza-te. Participa la intalniri, conferinte, prelegeri, orice are legatura cu activitatea ta. La debut, este mult mai important sa fii sociabil si sa primesti feedback-uri decat sa te inchizi in camera reflectand asupra muncii tale.
In momentul in care ai ajuns la nivelul la care colectezi date reale, poti analiza rezultatele pe care le-ai avut pana la momentul respectiv. In orice caz, la acest nivel, atentia ta trebuie sa se indrepte spre a cunoaste cat mai multi oameni cu putinta.
3. Vorbeste cu mentorii.
Este uimitor cat de des considera fondatorii ca abuzeaza de timpul atat de pretios al mentorilor lor. Intalneste-te cu mentorii cat de des poti si cere-le sfatul sau apeleaza la relatiile pe care le au pentru a te introduce persoanelor care pot avea un rol benefic in afacerea ta.
4. Apuca-te de treaba!
Acest sfat poate parea redundant, insa trebuie sa incepi sa muncesti. Daca ai o serie de intalniri sub nas, nu mai pierde timpul imaginandu-ti lucruri, ci treci imediat la treaba.
Acum este timpul pentru a incepe sa construiesti ceva. Multi fondatori cad in plasa aspectelor economice si legislative in privinta proprietatilor fiecaruia dintre ei, cui si cat ii apartine, etc. Nu te lasa prins in capcana. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa incepeti impreuna munca pentru a vedea daca exista o chimie intre voi si puteti colabora cu succes. Daca descoperiti ca lucrati bine impreuna, atunci puteti avea o discutie despre crearea unui parteneriat pe termen lung.
Gasirea unui partener de afaceri nu este intotdeauna o munca usoara si nu reuseste mereu din prima. Tot ce poti sa faci este sa socializezi, sa iti faci relatii si sa depui un efort oricat de mare in incercarea de a gasi partenerul potrivit. Este posibil ca persoana pe care o cauti sa fie deja acolo.
Articole conexe
Investitorii par optimisti in privinta economiei globale in 2025
de Bianca TilaConsiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie
de Bianca TilaSecretul unui interviu de succes
de Idei de afaceriMajoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit