Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri 13 Dec. 2023 2340
4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici
4 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata fi realizata doar de catre membrii familiei, fara sa fie necesara externalizarea unor servicii sau angajarea de personal suplimentar. Aceste solutii sunt utile mai ales pensiunilor deschise in perioada sezonului cald, cu un numar redus de locuri de cazare si cu o fluctuatie relativ mare de oaspeti, sau care sunt localizate in zone de tranzit, fara un mare potential turistic.

Strategiile de organizare care sporesc eficienta unei pensiuni mici sunt utile atat celor localizate in zona de deal si de munte, dar si celor din Delta sau din apropierea Litoralului si sunt ideale pentru mediul rural, unde exista interes pentru agroturism.  
 
1.  Amenajeaza o camera rece  
 
O camera rece este una dintre solutiile care te pot ajuta sa ai mereu alimente in cantitati suficiente pentru a face fata nevoilor oaspetilor, indiferent de numarul lor. O astfel de incapere poate fi amplasata oriunde, dar in mod ideal in partea de nord a casei, astfel incat temperatura sa fie cat mai mica. Camera trebuie obligatoriu sa aiba o ventilatie eficienta, dar nu si lumina naturala, astfel ca poate fi si la subsol sau demisol. 
 
Spre deosebire de o camara clasica, in camera rece poti pune pe langa conserve, legume si fructe si, neaparat, aparate frigorifice pentru a pastra in conditii optime carne, branzeturi si legume. Foloseste congelatoare verticale pentru ca acestea permit o foarte buna gestionare a spatiului pe verticala. Congelatoarele de acest tip au o capacitate mare si foarte mare de depozitare si pot fi compartimentate dupa nevoie. Au sisteme No Frost, care mentin constanta temperatura in interior, fara sa formeze gheata, iar faptul ca au usi reversibile permit pozitionarea lor in orice loc.
 
2. Spalatorie proprie
 
Una din treburile continue dintr-o pensiune este cea de spalare a lenjeriilor, prosoapelor, fetelor de masa si altele. Pentru o pensiune mare, de regula, aceste servicii sunt externalizate, dar intr-o pensiune mica solutia nu mai este rentabila. Amenajarea unei spalatorii proprii se dovedeste mult mai economica si contribuie la buna organizare a pensiunii. Este eficient sa alegi cel putin doua tipuri de masini de spalat. Una de capacitate mare, alta cu volum mediu pentru o utilizare inteligenta in functie de nevoile imediate. 
 
Ia in calcul si aceste trucuri foarte practice. 
  • Foloseste doar lenjerie creponata. Acesta nu trebuie calcata, deci va exista o sarcina gospodareasca in minus. 
  • Usuca rufele in aer liber atunci cand este posibil. Foloseste uscatorul de rufe doar pentru maruntisuri sau cand vremea este nefavorabila. Vei face economie de energie electrica. 
  • Utilizeaza prosoape de o singura culoare, ideal albe, astfel incat sa poti umple masinile de spalat la capacitate maxima si sa poti utiliza solutii dezinfectante pentru confortul si siguranta oaspetilor. 
  • Alege mereu pentru lenjerii si alte tesaturi materiale cat mai rezistente, de calitate si albe. Acestea sunt cel mai simplu de intretinut si ofera un aspect curat, ingrijit si placut intregii pensiuni. 

3. Organizeaza o bucatarie pentru oaspeti
 
Pe langa bucataria pensiunii, unde oaspetii nu au acces, din motive de siguranta alimentara, este inspirat sa pui la dispozita acestora un spatiu separat unde turistii sa-si poata prepara singuri, daca vor sau au nevoie, feluri simple de mancare. Este suficient sa existe o dotare minima (plita, un blat mic, acces la instrumente de bucatarie si apa curenta). O astfel de bucatarie secundara poate fi dotata inclusiv cu o combina frigorifica, destinata exclusiv turistilor. 
 
O astfel de solutie are avantaje: ofera confort musafirilor, permitand acestora sa le ofere, de exemplu, copiilor si bebelusilor mancarea specifica fara sa fie nevoie de ajutorul personalului din pensiune sau sa-si prepare intre mese ceea ce au nevoie.
 
4. Serveste masa in sistem de bufet suedez 
 
Pentru o pensiune mica, solutia de a servi cele trei mese zilnice in sistem de bufet suedez necesita un personal minim, astfel ca poate fi realizata de membrii familiei care intretin pensiunea, ceea ce creste eficenta si usurinta in administrare. 
 
In plus, o astfel de solutie le da oaspetilor posibilitatea de a-si alege ceea ce vor sa manance si in ce cantitate au nevoie. Este o idee inspirata, iar alaturi de indemnul adresat turistilor de a manca pe saturate, dar tot ceea ce au in farfurie, va putea regla costurile si evita risipa alimentara. 
 
Aceste trucuri de eficientizare a unei pensiuni mici isi dovedesc utilitatea pe loc, astfel ca administrarea va deveni mai simpla si mult mai rentabila, ceea ce se va reflecta imediat in raportul dintre cheltuieli si incasari. 
 
Sursa foto: Shutterstock.com
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cresterea eficienteicongelatoare verticalespalatorie proprie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]