de Alexandra Popescu
28 Aug. 2014
2909
Operatiunile afacerilor mici sunt complicate de un set unic de circumstante, care includ o lipsa de resurse disponibile, flux de numerar restrictionat si o structura interna ambigua in primele etape de crestere. Pentru a forma o baza solida de crestere si dezvoltare, este important sa stabilizezi echipa initiala si infrastructura.
Insa gasirea unei echipe mari care sa spijine afacerea este o provocare majora pentru proprietarii de afaceri mici. Intreprinderile mici au tendinta de a atrage mai putini candidati si mai putin experimentati fata de omologii lor mai mari, iar start-up-urile gasesc dificila compensatia corespunzatoare pentru cei talentati.
Daca vrei sa construiesti o echipa stabila si pe termen lung pentru afacerea ta de mici dimensiuni, iata patru tipuri de angajati pe care trebuie sa ii ai:
1. Cel pasionat
Pasiunea nu inseamna calificare sau experienta. Este o dorinta autentica si un interes intr-un anumit domeniu. Poti fi pasionat de domeniul respectiv chiar inainte sa obtii experienta profesionala. In timp ce experienta este un element important, daca vei cauta un om pe termen lung pentru echipa ta, atunci pasiunea nu poate fi inlocuita. Gaseste pe cineva caruia ii place cu adevarat ceea ce face si nu va trebui sa iti faci griji cu privire la faptul ca acea persoana isi va pierde interesul sau incapacitatea de a veni cu idei noi. Angajatii pasionati executa munca superioara, deci trebuie sa ii gasesti pe cei care sunt pasionati de industria lor si de compania ta.
2. Antreprenorul
Tu esti principalul antreprenor in operatiunile tale, insa a avea personalitati antreprenoriale in echipa ta va reprezenta o reteta a succesului. Problemele nu pot fi rezolvate de acelasi tip de gandire care le-a creat, asa ca o echipa de antreprenori united-minded reprezinta modul perfect pentru a obtine noi perspective in aproape orice problema inimaginabila. Antreprenorii sunt ganditori critici calificati, cu gustul inovarii, asa ca o astfel de echipa este una generatoare de idei si o masina de rezolvare a problemelor. Tipurile antreprenoriale au o usoara tendinta de egocentrism si gandire individuala, insa in mediul potrivit cooperarea lor reprezinta o forta de neoprit.
3. Coechipierul
Jucatorii echipei sunt perfecti pentru intreprinderile mici. In primele etape de crestere sau in cadrul localizarii unei operatiuni, realizarea "imaginii de ansamblu" este ceea ce conteaza cu adevarat. In timp ce angajatii unei companii isi pot permite sa se ingroape in responsabilitati specifice, rigid segmentate, angajatii afacerilor mici reusesc sau esueaza, in functie de eforturile colective ale intregului grup. Jucatorilor echipei le pasa de ceilalti membri ai organizatiei asa cum le pasa de performanta in propriile roluri. Vor fi dispusi sa ii ajute si pe ceilalti si vor face tot ceea ce este nevoie pentru a ajuta la succesul afacerii tale.
4. Agilul
Agilitatea este o trasatura extrem de valoroasa a unui angajat al unei intreprinderi mici. Daca il lasi sa isi defineasca un set de responsabilitati, agilul nu are nicio problema sa aiba sarcini suplimentare, chiar si din afara domeniului. Intreprinderile mici au, in general, mai putin de 50 de angajati, insa multe opereaza cu mai putin de 10.
Intreprinderile mici se confrunta cu responsabilitati similare omologilor mai mari, ceea ce inseamna ca un numar mai mic de persoane trebuie sa completeze o gama mai larga de sarcini. Avand angajati agili inseamna griji mai putine privind distribuirea volumului de munca.
Sursa: inc.com
Tags: afaceriantreprenoriintreprinderiimmangajatiafaceri micitipuri angajatisfaturi afaceri