Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli care iti pot distruge afacerea!

de Ilinca Dobrescu 02 Dec. 2013 3098
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In timp ce numeroase afaceri sunt duse pe culmile succesului de catre antreprenorii fondatori, multe alte afaceri stagneaza si altele dispar rapid din peisaj. Nici situatia economica nu este roz, insa nici antreprenorii nu executa cei mai inspirati pasi, adesea.

Din pacate, multi oameni de afaceri isi duc afacerile catre esec sigur si rapid. Multi comit greseli care ii costa enorm.

Iata doar 5 astfel de greseli care pot distruge o afacere mai rapid decat va imaginati:

1. Tendinta de a angaja personal slab, in speranta ca veti tine nivelul de costuri la un minim istoric.
Stim ca vreti ca fluxul de numerar sa fie perfect echilibrat. Stim ca vreti sa aveti costuri cat mai reduse si incasari cat mai mari.

Surprinzator pentru multi, salariile si costurile aferente trainurii oamenilor vostri nu intra la categoria de costuri. Sunt investitii si asa trebuie privite, ca investitiile cele mai importante pentru lansarea afacerii pe culmile succesului.

2. Nu puteti duce un proiect la final fiindca va tot apucati de altele noi? Multi oameni de afaceri au o problema adevarata cand vine vorba de finalizarea sarcinilor impuse. Cautati finalitatea in tot ceea ce faceti si intotdeauna atingeti-va obiectivele.

 Daca nu puteti bifa obiectivele pe care vi le impuneti si daca nu puteti duce la finalizare proiectele prioritare, degeaba aduceti sub lupa altele noi. Nici acelea nu vor fi terminate si nu veti apuca sa culegeti rezultatele!

3. Vreti sa aveti totul sub control, sa cunoasteti toate detaliile si informatiile, sa fiti siguri 100%, sa cunoasteti toate miscarile subalternilor vostri? Din fericire pentru toata lumea, micromanagementul este de domeniul trecutului.

Stim cu totii faptul ca micromanagementul reprezinta una dintre cele mai mari surse de probleme pentru orice companie/ firma/ organizatie. Nu faceti decat sa irositi timp/ energie/ bani!

4. Vreti sa nu va asumati niciun risc. Rezultatul este clar. Fara riscuri nu veti reusi sa faceti nimic altceva decat sa intrati intr-o stare intensa de paralizie. Nu veti putea actiona pentru ca teama de riscuri va paralizeaza.

In fapt, mediul de afaceri nu poate fi definit in alt mod decat ca fiind o zona in care riscurile se regasesc la fiecare pas. Solutia nu este sa nu mai intram in afaceri, ci sa descoperim riscurile pe care trebuie si putem sa ni le asumam si cele care nu ne pot aduce niciun avantaj!

5. Iti implici orgoliul in afacere! Se spune ca atunci cand ajungi la birou, trebuie sa iti lasi problemele la usa. Asa se intampla si cand ajungi acasa. Iti lasi problemele la usa si nu aduci in sanul familiei discutiile cu sefii, cu subalternii, cu acel coleg care ti-a stricat jumatate din zi!

Aceeasi situatie intervine si in momentul in care discutam despre orgoliu! Nu iti aduce orgoliul la birou. Angajeaza oameni mai inteligenti decat tine fiindca sunt singurii care te pot impresiona prin munca lor si iti pot oferi valoare reala! Nu anula opiniile celor din jur, nu incerca sa ai intotdeauna dreptate, nu te teme sa iti lauzi subordonatii si partenerii de afaceri.

Atunci cand lasi orgoliul deoparte, modestia intra in joc si te ajuta sa vezi o lume intreaga, plina de oportunitati si oameni care te pot invata enorm de mult!


sursa foto: freegreatpicture.com



Tags: greseli afaceriafaceregreseli afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Vrei sa-ti deschizi un magazin online pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri
26 Oct 2020
In ziua de azi, este important sa ai o prezenta online: nu doar pe retelele de socializare, dar si un website pentru afacerea ta. Dar realizarea...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]