Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari vitale pentru orice cumparator de afaceri!

de Adela Simonescu 25 Ian. 2013 2965
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ziua de azi, cumparatorii de afaceri stiu cat de important este sa adresezi intrebarile potrivite pentru a primi cele mai bune raspunsuri care sa iti aduca si cele mai valoroase informatii pe baza carora sa iei decizia finala. Si cu totii stim si faptul ca setul clasic de intrebari adresate celor care isi vand afacerile este arhi-cunoscut. Si, implicit, raspunsurile ce urmeaza sa fie date pot fi gandite cu mult timp inainte sa ajunga pe masa de discutii.

In mod real, cand ne gandim ca vindem o afacere, este vital sa intelegem intreg procesul ca pe unul de vanzare de produse. La urma urmei, o afacere devine produs de interes major pentru anumite audiente-tinta si este normal sa beneficieze de tot arsenalul de instrumente de promovare.

Dar ce este esential de notat este faptul ca orice vanzator de afacere va dori, in mod natural, sa scoata in evidenta plusurile unei afaceri si sa-i estompeze punctele slabe, hibele. Si acest lucru se face cel mai usor atunci cand raspunsurile si intrebarile sunt pregatite din timp.

Astfel, descoperim necesitatea de a veni cu noi seturi de intrebari care sa ne ia vanzatorii de afaceri pe ... nepregatite. Sunt intrebari la care nu s-ar astepta in mod normal iar raspunsurile asteptate sunt unele menite sa ne ofere o perspectiva cat mai realista asupra afacerilor pe care avem de gand sa le preluam.

Iata si cateva intrebari vital de adresat de catre orice cumparator de afaceri, conform INC:

1. Cand v-ati decis sa va vindeti afacerea?
Cei mai multi cumparatori de afaceri tind sa incerce sa afle de ce este o afacere vanduta. Este o intrebare foarte des adresata, asa ca este esential sa o modificam si sa o impachetam intr-un ambalaj nou.

2. Cum ati ajuns la acest pret de vanzare a afacerii dvs? Ce set de masuratori ati folosit? Din moment ce oricum ne vom folosi masuratorile noastre, de multe ori nu ne mai intereseaza sa aflam care sunt cele adoptate de vanzatori. Dar, cu toate acestea, este important sa stim care sunt acestea pentru ca negocierile sa se concentreze pe anumite aspecte luate separat, demontate in mod strategic.

3. Ce planuri de viitor aveti? Este vital sa stim ce impact doreste vanzatorul afacerii sa mai aiba asupra ei si dupa ce a vandut-o. Exista vanzatori de afaceri care doresc sa mai detina un set clar de decizii de luat, un cuvant de spus, o echipa de coordonat.

4. Cum v-ati dezvolta aceasta afacere? Iata inca o intrebare la care multi vanzatori de afaceri nu se asteapta. Aflati cum si-ar dezvolta afacerile, in ce directie le-ar duce, cati bani ar investi si care ar fi si sansele de succes. Astfel, ati putea sa ii faceti sa constientizeze faptul ca pretul de vanzare poate fi putin cam piperat si poate fi negociat.

5. Sunteti de acord sa semnati un contract de neconcurenta? Cel mai mare cosmar pentru orice cumparator de afaceri este ca vanzatorul sa o abandoneze pentru a consolida una si mai impunatoare si care sa o inghita pe prima, in cel mai clar mod posibil!


Mult succes si afaceri profitabile!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afacereafacerivanzari afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]