Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 trucuri de management al timpului care chiar functioneaza
Sunt sanse bune ca, la un moment dat in viata ta, sa fi facut un curs de gestionare a timpului, sa fi citit articole sau carti pe aceasta tema sau sa fi incercat sa folosesti un planificator-minune care iti promitea ca iti va organiza, prioritiza si planifica ziua de lucru. Insa, la fel ca multi altii inaintea ta, ai ajuns si tu cu siguranta sa te intrebi: de ce nu se vad rezultatele?
Raspunsul este simplu. Tot ceea ce ai invatat vreodata despre gestionarea timpului este... o pierdere de timp. Inainte de a putea incepe un program de management al timpului, trebuie sa intelegi ceea ce este timpul. Si nu ma refer la definitia de dictionar.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Exista doua tipuri de timp: timpul masurat de ceas si timpul real. In timpul de pe ceas, exista 60 de secunde intr-un minut, 60 de minute intr-o ora, 24 de ore intr-o zi si 365 de zile intr-un an. Tot timpul trece la fel. In plan real, tot timpul este relativ. Timpul zboara sau se scurge lent, in functie de ceea ce faci. Doua ore petrecute la un ghiseu pot parea o eternitate, doua ore petrecute in compania unor prieteni buni pot parea cinci minute. Cu alte cuvinte, timpul real este timpul interior, care se masoara mental de catre fiecare dintre noi. Acesta trebuie gestionat pentru a-ti spori cu adevarat productivitatea: urmarind cu infrigurare cum se scurg minutele pe ceasul de mana sau pe cel de la computer, nu faci decat sa intretii un comportament contraproductiv. Adica pierzi timpul.
Poti elimina orice auto-sabotaj sau auto-limitare pe care le ai in jurul expresiei „nu am suficient timp", sau a afirmatiei „nu este momentul potrivit pentru a incepe o afacere sau pentru a imbunatati aspecte privitoare a administrarea propriei afaceri, fiindca am de facut alte lucruri urgente”.
Exista doar trei moduri de a petrece timpul: gandind, conversand sau actionand. Indiferent de tipul de afacere pe care o detii, munca ta va fi compusa din aceste trei elemente in proportii variate.
Ca antreprenor, esti intrerupt sau trebuie sa iti concentrezi atentia in locuri diferite de foarte multe ori. Aceste intreruperi sunt firesti in viata agitata a unei firme, insa este important sa stii sa le gestionezi cu succes pentru a nu ajunge sa te incurce in drumul tau catre rezolvarea situatiilor cu adevarat importante. Urmatoarele tehnici te pot ajuta sa iti coordonezi mai usor gandurile, actiunile si conversatiile, pentru a avea un control sporit asupra modului in care iti petreci timpul dedicat muncii.
1. Fa o lista in care sa incluzi toate gandurile, conversatiile si activitatile legate de afacerea ta, timp de o saptamana. Acest lucru te va ajuta sa intelegi cat de multe faci de fapt pe parcursul unei zile de munca si sa realizezi care din aceste demersuri sunt productive si care nu.
2. Fa o alta lista cu lucruri de facut in care sa notezi nu doar sarcina in sine, ci si ora la care trebuie inceputa, timpul alocat si ora la care trebuie terminata. Altfel, vei umple liste interminabile cu lucruri de facut si asta nu te va ajuta nici sa le prioritizezi, nici sa treci prin ele intr-un ritm potrivit.
3. Planifica inclusiv eventualele intreruperi. Pastreaza-ti o fereastra zilnica de timp de rezerva, pe care sa il folosesti atunci cand apar situatii neprevazute.
4. Foloseste primele 30 de minute de ale diminetii pentru a planifica ziua de lucru. Nu incepe ziua pana cand nu termini acest pas. Iti va conferi claritate asupra a ceea ce ai de facut, ajutandu-te sa intri in ritmul zilei.
5. Inainte de orice sarcina, conversatie sau actiune, aloca-ti 3 minute pentru a te gandi ce rezultat iti doresti sa iti aduca si ce poti face pentru a-l atinge. La finalul unei astfel de sarcini, incearca sa evaluezi ce a mers bine si ce nu, pentru a nu repeta pasi gresiti si in viitor.
In final, nu uita ca este imposibil sa realizezi absolut tot ceea ce iti planifici si este in regula. Important e sa nu lasi pe a doua zi sarcinile mari, cu adevarat importante, care au potentialul sa iti mareasca profiturile.
Articole conexe
Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine
de Idei de afaceriManagementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil
de Idei de afaceriManagement de succes: 33 de instrumente vitale pentru antreprenori in 2018
de Alina ConstantinescuSolutii bune pentru implementarea managementului riscului in afaceri
de Stanciu IoanaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit