Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 greseli de management care iti vor distruge afacerea!

de Adela Simonescu 04 Sep. 2013 3603
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne consideram a fi manageri iscusiti. Problema apare in momentul in care tragem linie la final de an si descoperim ca rezultatele obtinute nu sunt nici macar pe aproape de ceea ce ne-am dori noi sa vedem. Asa se face ca la o cercetare mai atenta descoperim zeci de greseli de management pe care le tot efectuam, de la o zi la alta, de la luna la luna.

Iata doar 6 greseli de management care va pot distruge afacerile, 6 greseli destul de comune chiar si in randul managerilor cu experienta solida:

1. Crezi ca trebuie sa practici micro-managementul pentru ca lucrurile sa mearga struna?
Din fericire, angajatii nostri nu sunt incompetenti fiindca au fost recrutati cu atentie, de catre profesionisti priceputi. Asa ca este momentul sa le oferiti un plus de incredere si sa le dati sansa sa dovedeasca ceea ce pot face, ce abilitati si competente detin!

2. Crezi ca este rusinos sa admiti ca nu le stii nici tu pe toate? Este o dovada ca esti un om onest si care admira progresul daca poti recunoaste ca nu le stii pe toate si ca mai ai mult de invatat. Nimeni nu asteapta sa fii un zeu al cunoasterii. Trebuie doar sa demonstrezi ca esti deschis catre procesul de educare continua.

3. Nu accepti greselile subordonatilor, insa nu spui nimic atunci cand superiorii dau dovada de nepricepere totala? Sunt superiorii nostri si este normal sa avem respect fata de ei. In aceeasi masura trebuie sa ne dovedim respectul fata de subordonatii nostri, chiar daca au cu 10 ani mai putin decat noi, chiar daca abia au venit in firma, chiar daca au o zi proasta sau noi avem una catastrofala.

Esential de retinut este ca o parere, un sfat, o sugestie, o propunere, toate acestea pot fi oferite chiar fara rezultate negative. Daca intelegi cum sa oferi feedback, lucrurile vor merge struna. Vei opri oamenii de la a comite greseli grave, vei fi vazut ca un profesionist si lumea te va aprecia.

4. Crezi ca nu poti avea incredere in nimeni, asa ca preferi sa le faci tu pe toate, sa verifici totul, sa iti pierzi ore'n sir pentru a controla pe toata lumea? In acest fel nu vei ajunge decat sa iti ruinezi orice sansa sa termini munca la final de program.

5. Iti este frica sa iti lauzi subordonatii? Iata o alta greseala de management care iti va scufunda afacerea. Daca nu iti lauzi angajatii, acestia vor primi un singur mesaj: Sunt bun si nu vrea sa accepte acest lucru, nu crede ca valorez nimic si atunci viitorul meu in firma este unul clar: zero!

In general, oamenii nostri sunt inteligenti si isi vor da seama, mai devreme sau mai tarziu, cat valoreaza, caz in care vor fi pregatiti sa ia o decizie clara. Vor ramane pe loc sau vor migra.

6. La primele semne de fluctuatie de personal si pierderi de clienti trebuie sa incepi sa iei decizii importante. Nu ezita prea mult timp pentru ca fiecare zi poate aduce noi si noi pierderi pentru afacerea ta. Nu astepta sa vezi ce mai urmeaza. Este destul de evident ca daca angajatii pleaca si clientii se imputineaza, lucrurile merg rau! Intra in actiune cat mai poti salva afacerea de la o intorsatura pe care sa nu o mai poti repara prea curand si prea simplu!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afacerigreseli afacerigreseli management afacerigreseli de management

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]