Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri pe care sefii exceptionali le cer subordonatilor!

de Maria Nicutar 05 Mai. 2012 2361
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sefii exceptionali sunt cei iubiti de subordonatii lor. Pare un vis. Pare un vis extrem de frumos si spre care tindem cu tot avantul. Ne-am dori un sef care sa ne inteleaga, care sa ne ajute sa ne dezvoltam din punct de vedere profesional, care sa se puna in locul nostru si sa isi aminteasca de unde a pornit, care sa realizeze ca succesul vine din ... colaborare.

Chiar si asa, exista numerosi sefi exceptionali, persoane pe care le privim cu toata admiratia si spre care ne orientam cu toata increderea.

Iata si cele 5 lucruri pe care acestia le cer subordonatilor, conform INC:


1. Tine-te de cuvant! Primesti o noua sarcina si esti de acord cu termenul limita impus si cu maniera in care trebuie sa te achiti de ea. Tine-te de cuvant si respecta termenii asupra carora s-a convenit. Sefii au nevoie de angajati in care sa aiba incredere cat mai solida.

2. Fara surprize neplacute, bine? Sefii exceptionali sunt cei care nu vor ucide mesagerul. In cazul in care apare o problema, un accident, o situatie neplacuta, datoria ta este sa raportezi totul cat mai rapid. Astfel, se pot lua decizii cat mai corecte si se pot pune in aplicare solutiile potrivite.

3. Ia-ti jobul in serios! Sefii exceptionali nu vor munca de mantuiala. Vor ca toate sarcinile sa fie finalizate cu succes, vor rezultate bune atunci cand este posibil si vor ca subordonatii lor sa isi dea tot interesul in aceasta directie, chiar daca pot aparea greseli.

4. Vino cu solutii, nu cu plangeri. Nimanui nu ii plac persoanele care se plang in continuu. Nu veniti cu probleme pentru care nu aveti propuneri si solutii sau pentru care nu sunteti pregatit sa acceptati sfaturi si indrumari din partea sefilor.

5. Comunica in limbaj simplu. Esti dezvoltator de aplicatii pentru Facebook si vrei sa iti instiintezi seful cu privire la progresele inregistrate in noul proiect? Fa-ti timp sa alegi cel mai bun limbaj pe care sa il folosesti pentru a nu-i rapi sefului timp valoros.

6. Reciprocitate si sincronizare ! Sefii exceptionali sunt cei care lucreaza pentru succesul unei afaceri. Succesului unei afaceri nu este posibil fara angajati multumiti, fara angajati care sa se dezvolte din punct de vedere profesional, fara angajati care sa lucreze in contul companiei. In aceeasi maniera, sefii au nevoie de sustinere continua din partea subordonatilor lor.

Astfel, se ajunge intr-un ciclul neintrerupt, intr-un ciclu care aduce impreuna sefii si subordonatii intr-o actiune de grija sincronizata: Dai si primesti, sustii si esti sustinut, depui efort pentru sustinerea afacerii si afacerea te sustine la randul ei!


Tags: sefi exceptionaliafacerisefisucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]