Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
6 obiceiuri contraproductive de corectat
Un e-mail care intarzie, un dosar in suferinta, un client indecis... Nimanui nu-i plac astfel de elemente de blocaj temporar. Dar nerabdarea de a presa lucrurile sa mearga mai repede n-ar trebui sa va faca sa ignorati riscul de a-i epuiza pe colegii dumneavoastra de echipa.
Pe site-ul L’Entreprise, Yvon Berl, coach de manageri la cabinetul de consultanta Zathinoe, va prezinta cateva sfaturi privind modul in care ar putea fi compensat acest decalaj intre asteptari si realitatea conjuncturala.Propriul meu plan de afaceri
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Managerul poate fi grabit din fire sau din cauza contextului (presiunea unor termene, critici din partea superiorilor etc.). Partea proasta este ca el nu realizeaza intotdeauna modul in care se comporta si ca este greu de urmarit. Desigur, nerabdarea poate fi legitima, dar ea este ineficace daca nu ai mijloacele de influenta situatia. In plus, ea te poate face intolerant sau dezagreabil in relatiile cu ceilalti. Iata sase cai pentru a evita asemenea derapaje.
1. Intrerupeti un coleg in sedinta
Colegul dumneavoastra nu si-a terminat inca prezentarea, dar mintea v-a sarit deja la concluzie, asa ca il intrerupeti imediat. Este o reactie automata pentru ca sunteti hiper-reactiv si intelegeti foarte repede logica expunerii, in vreme ce vorbitorul vi se pare ca bate pasul pe loc in demonstratia sa, cu prea multe digresiuni si detalii. Si va scapa un "Mai la obiect!".
Trebuie sa acceptati ca fiecare are propriul sau ritm si propria progresie a gandirii. Lasati-l sa vorbeasca pana la capat, observand obiectele din jurul dumneavoastra si numarandu-le in minte, asta ajuta! Si intrebati-va: "in locul lui, mi-ar placea sa fiu intrerupt?"
2. Va agitati pe scaun
In sedintele executive sau in propriul birou, va balansati picioarele, va jucati cu pixul sau bateti din degete pe masa, semne ca sunteti nervos in fata unei discutii sterile. Atentie la aceste gesturi, fiindca ele se vad. Se poate ca, la cea mai mica remarca, sa replicati: "…dar n-am spus nimic!". De fapt, ati spus, pentru ca acest limbaj corporal reprezinta 55% din comunicare. Si va puneti interlocutorii in situatii jenante.
Pentru a diminua aceste tensiuni, cautati alternative discrete in acele cateva minute: treceti-va in revista lista cu lucruri de facut ori ganditi-va la altceva mai placut.
3. Intrebati din 5 in 5 minute unde este un dosar
Uneori v-ati dori sa dati intr-una telefoane colaboratorului, clientului sau furnizorului pentru a accelera tempoul: un raport care treneaza, un raspuns la un e-mail care intarzie, niste piese care nu mai sosesc.
Puneti-va intrebarea: "Oare apelul meu va ameliora sau va inrautati situatia?". Daca aveti vreo indoiala, renuntati la telefonul respectiv. Apoi, bine asezat in fotoliu, ascultati-va atent respiratia, timp de doua minute. Aceasta va va calma. Treceti apoi la un alt subiect. Este pozitiv si veti putea continua mai eficient lucrul.
4. Cereti sa vi se aduca niste documente imediat
Este vorba despre o nerabdare tehnic legitima care poate avea doua origini diferite. Fie colaboratorul dumneavoastra isi urmeaza ritmul sau si nu ati luat in calcul acest lucru. Fie nu ati prevazut corect timing-ul. In ambele cazuri este o problema de organizare.
Pentru prima varianta, anticipati problema intrebandu-l pe colaborator: "In ce termen rezonabil crezi ca poti sa faci sarcina x?". Astfel, el va fi responsabilizat in privinta datei sau orei limita.
Pentru sarcinile periodice (note de plata, raporturi lunare etc.), trimiteti un e-mail de readucere aminte cu doua zile inainte de scadenta. Asa veti evita sa va enervati pentru nimic. Si echipa va aprecia demersul.
5. Bombaniti, enervat de intarzierea transporturilor
Metroul nu soseste, trenul intarzie la peron... Nu suportati sa asteptati, ingrijorat sa onorati intalnirile profesionale la sosire. Bombaniti, dar asta inseamna sa va consumati energia degeaba, pentru ca nu aveti control asupra evenimentelor.
In fond, ceea ce conteaza este ca veti ajunge la timp. Concentrati-va asupra acestui obiectiv, vizualizati iesirea dumneavoastra din gara, apoi uitati de ceas citind ziarul favorit.
6. Frematati in fata indeciziei
Sperati de doua saptamani sa primiti un raspuns la cererile dumneavoastra: un proiect, un buget... Dar nu vine nimic. In aceste situatii nu puteti influnta lucrurile, chiar daca nervozitatea dumneavoastra este justificata.
Ganditi-va ca sefii dumneavoastra au nevoie de timp pentru a reflecta si pentru a va analiza propunerea. La nivelul lor, ei nu au aceeasi notiune a timpului. Prioritatea dumneavoastra nu este neaparat si a lor, ei isi concentreaza poate energia pentru a pregati o lansare pe piata sau pentru a negocia cu o banca. Deci, in afara de trimiterea unui scurt e-mail, nu aveti altceva de facut decat sa asteptati...
Articole conexe
Cum sa pregatesti un Secret Santa la birou: idei si sfaturi
de Idei de afaceriCum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriSfaturi oficiale UE cu privire la oficializarea BREXIT
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit