Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi valoroase pentru managerii care-si doresc afaceri de succes

de Anca Raileanu 26 Nov. 2014 2870
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cine nu-si doreste sa aiba o afacere de succes? Desigur, intrebarea este retorica.

Ca urmare, va oferim 6 sfaturi foarte utile pentru a conduce afacerea voastra catre succes!

1. Comunica eficient
Comunicarea domneste cand vine vorba de schimbarea corporatista. E important sa fii sprijinit de la inceput de toti membrii echipei tale in calitate de lider. Asigura-te ca toti sunt la curent cu evolutia afacerii si ca inteleg scopul ei final.

Ca sa te asiguri ca angajatii tai sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine mentine o comunicare deschisa si implica-i in schimbarile pe care le faci. Da-le oportunitatea sa faca schimb de idei, griji, comentarii si sugestii pe toata perioada schimbarii.
Schimbarea corporatista trebuie sa fie o experienta plina de satisfactii, interesanta si care sa merite, in care counicarea eficienta este o conditie cruciala.

2. Identifica persoanele cheie
Oamenii reactioneaza diferit la transformarile de la locul de munca si treaba liderului este de a identifica atat sustinatrii schimbarii cat si potentialii sabotori. Aduna in jurul tau de la bun inceput persoanele cheie si acorda-le sprijinul in timpul schimbarilor anticipate.
Acesti membri ai echipei sunt poate cei mai folositori cand se pun in practica noi metode, pot sa-i incurajeze pe sceptici sa participe la proces si pot mentine moralul celorlalti din departamentele din care fac parte.

3. Deleaga sarcinile
A conduce din fata e foarte important, dar un lider nu poate implementa schimbarile singur. Sarcinile trebuie delegate persoanelor din echipa si termenele limita trebuie ferm impuse. Acorda timp monitorizarii evolutiei lucrului fiecaruia si ofera sprijin de fiecare data cand e nevoie.

Fii accesibil pe toata perioada schimbarii, fii deschis la intrebari, ofera indrumare si sprijin. Vei realiza mai multe dand responsabilitati angajatilor, oamenii fiind incurajati sa isi asume controlul asupra conditiilor prealabile pentru schimbare.

4. Propune-ti obiective realiste
Liderul nu ar trebui sa se expuna pe sine si departamentul sau esecului. in timpul unei schimbari e de la sine inteles sa te astepti ca membrii cheie ai echipei sa depuna mai mult timp si efort dar si sa aiba obiective realiste.
Daca asteptarile sunt prea mari, nu numai ca va fi compromisa calitatea, dar nici termenele nu vor fi respectate, moralul va scadea, iar angajatii se vor instraina. Rezultatul? O forta de munca descurajata, nefericita si nesigura.

5. Gestioneaza asteptarile
Meritul oricarui lider de afaceri poate fi masurat prin analizarea capacitatii sale de a gestiona asteptarile. Cand conduci un departament printr-o perioada de tranzitie, gestionarea asteptarilor este intotdeauna necesara. PrezinTa foarte clar care sunt asteptarile tale de la angajati si apoi descopera ce asteptari au ei de la liderul lor.

6. Responsabilizeaza oamenii.
Fa oamenii responsabili de implementarea schimbarilor. Pentru a face acest lucru trebuie sa ii echipezi cu ustensilele potrivite – talent, resurse, responsabilitate si autoritatea necesara pentru terminarea cursei.

Sursa: www.entrepreneur.com


Tags: afacereafaceriafaceri de succesafacere de succesmanagement

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]