Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 sfaturi pentru un self-assesment ca la carte!

de Adela Simonescu 29 Mai. 2012 2475
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ce in ce mai des, angajatorii si managerii cer angajatilor self-reviews care sa scoata la iveala performantele inregistrate de acestia, din perspectivele lor. Cat de necesare sunt? Cat de demn de luat in considerare sunt? Ramane de vazut.

Iata 8 sfaturi care va ajuta sa va descrieti cat mai bine performantele inregistrate in activitatea profesionala, conform AllBusiness.com:

1. Nu fiti modesti.
Adaugati toate proiectele in cadrul carora v-ati implicat si rezultatele obtinute, abilitatile si competentele pe care le-ati castigat si modul in care progresati in cadrul companiei.

2. Nu uitati de performantele inregistrate cat mai recent inainte de self-assesment.

3. Cereti feedback de la colegii dvs.
Colegii dvs pot privi intreaga situatie dintr-o alta perspectiva. Se poate sa descoperiti noi abilitati pe care ceilalti considera ca le detineti si zone care trebuie imbunatatite. Toate aceste informatii sunt extrem de importante.

4. Includeti cifre si analize clare care sa va sustina punctul de vedere si performantele pe care le-ati inregistrat.

5. Nu transformati self-assesment-ul intr-o ocazie de a va renegocia salariul. Discutiile referitoare la salariu si la beneficiile pe care considerati ca le meritati trebuie purtate cu o alta ocazie.

6. Folositi un limbaj adecvat, obiectiv, clar.

7. Sugerati zone in care va puteti imbunatati abilitatile si competentele. In cazul in care stiti ca mai aveti de lucru in anumite directii benefice pentru maniera in care doriti sa va dezvoltati viata profesionala, includeti-le si veniti cu solutiile cele mai potrivite. Sefii apreciaza angajatii care detin o perspectiva realista asupra muncii lor si o viziune clara asupra viitorului lor.

8. Finisati-va dosarul de self-assesment. Este esential sa aveti un dosar de self-assesment cat mai bine pus la punct. Nu neglijati faptul ca sefii dvs vor lua anumite decizii in functie de aceste dosare si ca le vor include la fisa dvs personala.

Per total, descoperim 8 puncte esentiale, 8 puncte pe care trebuie sa le respectam cand dorim sa ne oferim feedback-ul asupra propriului mers in viata noastra profesionala. Inca nu este o metoda foarte populara in randul companiilor romanesti, inca lucrurile vor evolua, cu siguranta, si catre aceasta etapa in randul multor angajatori.


Tags: self-assesmentself-assesment angajatifeedback angajatiperformante angajati

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]