Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarati factori motivationali pentru angajati

de Maria Nicutar 30 Aug. 2011 4010
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile sunt profitabile si de succes, prospere si originale in masura in care angajatii care le conduc pe drumul cel corect sunt persoane care isi cunosc domeniul de activitate si care detin entuziasm, pasiune si motivatie pentru a oferi performanta si eficienta crescuta. Angajatii nu se nasc motivati si au nevoie de implusuri puternice si constante din partea detinatorilor de afaceri si din partea managerilor sub care lucreaza.

De aceea, este bine sa cunoasteti adevaratii factori motivationali care va ofera rezultatele asteptate.

Multi detinatori de afaceri si manageri responsabili cu activitatea unor departamente au in vedere falsi factori motivationali, factori care par sa motiveze angajatii si de fapt nu prea reusesc sau factori care isi arata rezultatul asteptat pentru mult prea putin timp.
Apoi trebuie sa se vina cu o strategie diferita de bonificare a angajatilor, o strategie mai eficienta si care sa isi merite investitia facuta.

Ceea ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa va consolidati afaceri profitabile si de succes de lunga durata este faptul ca nu veti putea detine angajati motivati fara sa investiti capital in modalitatile alese. Pregatiti-va de alcatuirea unui fond de cheltuieli destinat in exclusivitate acestui scop si nu faceti rabat de la aceste tehnici care se vor revedea in succesul de care se vor bucura afacerile dvs. Iata, in acest sens, cativa factori care va ajuta cu adevarat sa va motivati angajatii:

1.    Promovari. Promovarile sunt tehnici excelente prin care va puteti motiva angajatii. Alcatuiti titluri de posturi care sa le creasca stima de sine, promovati-i si mariti-le respectul pe care si-l acorda, educati-va managerii si restul angajatilor sa respecte ierarhia pozitiilor si sa isi respecte colegii din colectiv.

2.    Plictiseala si rutina. Aveti mare grija la aceste doua probleme grave. Multi angajati lucreaza dupa un program fix si au o activitate care implica rutina si munca automatizata. Lasati-le un pic de libertate in proiectarea propriului lor program de lucru si lasati-i sa il urmeze cat timp ofera eficienta si performanta la locul de munca si mai ales, cat timp evitati plictiseala si rutina.

3.    Oferiti angajatilor dvs feedback pentru a intelege ce impact are activitatea lor asupra intregului proiect in care se implica. Vor intelege ca multe aspecte ale afacerii dvs ii implica si ele depind de eficienta de care ei dau dovada.




Tags: afaceriafaceri profitabileafaceri de succesanagajatimotivatie angajatirutina munca

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]