Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai sau nu nevoie de consultanta in afacerea ta?

de Liliana Constantin 02 Mar. 2011 2946
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi dintre voi stiti deja din experienta ce inseamna sa ai de-a face cu o echipa consultanti externi. In unele cazuri, este o experienta pozitiva: consultantii vin cu o perpectiva noua intr-o problema-cheie sau, conlucrand eficient cu personalul companiei obtin rezultate semnificative.

Alteori, implicarea consultantilor externi nu face prea mult bine, astfel incat clientul se intreaba ce rost mai are sa mai apeleze vreodata la ei. Relatia dintre consultant si client poate sa esueze dintr-o multime de motive, dar esentialul este ca, de cele mai multe ori, rezultatele slabe ale muncii de consultanta se datoreaza lipsei de comunicare.

Exista astfel, trei factori hotaratori ai succesului unui proiect de consultanta. Acesti factori trebuie sa se afle in permanenta in concordanta.

1. Ce vrea clientul - care crede clientul ca este problema si cum considera ca ar trebui rezolvata. Bineinteles, el poate sa aiba doar notiuni vagi, generale cu privire la solutia optima. Este destul sa fie capabil sa precizeze natura problemei si modul in care ar vrea sa se schimbe lucrurile.

2. Ce ofera consultantul este atentia, profesionalismul si grija pentru binele clientului. Sau, cel putin, acestea sunt promisiunile. In cele mai multe cazuri, ele se adeveresc. Clientul insa trebuie sa urmareasca mult mai mult decat atat: el trebuie fie convins ca acesta a elaborat solutii pertinente, eficiente. Asta deoarece multi consultanti, de-a lungul vremii, si-au format metodologii si moduri de abordare standard, care acum stau la baza muncii lor. Clientul trebuie sa se asigure ca aceste metodologii sunt adaptate la nevoile specifice ale firmei sale.

3. De ce anume are nevoie clientul poate sa fie uneori un lucru total diferit de ceea ce el isi doreste. In acest caz, oricat de competenti ar fi consultantii in munca lor si oricat de mult ar fi lucrat pe problema sesizata de client, rezultatele intarzie sa apara. Si nici nu vor aparea vreodata, deoarece problema este de fapt alta.

Inainte de a decide daca ai sau nu nevoie de consultanta, analizeaza factorii sus-mentionati. Asigura-te ca ceea ce iti doresti este si ceea ce ai nevoie, fii sigur ca stii sa explici consultantilor care este problema si fii atent ca solutiile propuse de acestia sa fie adaptate la specificul afacerii tale.



Tags: editorialconsultantasucces

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Secretul unui interviu de succes

de Idei de afaceri
03 Nov 2023
Secretul unui interviu de succes este foarte simplu. Trebuie sa stii foarte clar ce doresti de la viitorul angajat si sa adresezi intrebarile corecte...

Motivarea corecta a angajatilor - cheia succesului afacerii

de Florin Amariei
12 Feb 2020
Un lucru este evident: pentru ca o afacere sa functioneze la maximum de potential, angajatii trebuie sa fie motivati corespunzator. Antreprenorii...

Sef eficient? Manager de succes? Patron fericit? Tu poti fi!

de Ideideafaceri.ro
02 Apr 2019
Companiile din Romania sunt in cautare de administratori eficienti care sa poata tine sub control activitati diversificate. Crezi ca e greu? Daca...

3 secrete pentru o afacere de familie de succes

de Florin Amariei
06 Mai 2020
Sa ai o afacere este munca grea. Pe langa faptul ca trebuie sa gandesti intregi strategii pentru a tine compania pe profit, mai ai si o intreaga...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]