Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii din Romania planuiesc sa ceara o majorare salariala sau sa isi schimbe jobul

de Florin Amariei 17 Sep. 2019 3500
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu releva ca peste jumatate din angajatii din Romania planuiesc sa ceara o majorare salariala sau isi vor cauta un alt job.

Sase din zece angajati care au raspuns sondajului declara ca isi vor cauta un nou loc de munca, daca nu obtin o majorare salariala. 
 
”Un sfert dintre respondenti afirma ca nu isi vor cauta alt loc de munca, insa daca vor primi o oferta mai buna, o vor accepta cu siguranta. Doar sub 4% dintre respondenti afirma cu tarie ca nu sunt interesati deloc de alt job, fiind multumiti cu cel actual”, se arata in comunicat.
 
Chiar daca nu vor reusi sa isi gaseasca alt job, 55% dintre respondenti au spus ca au de gand sa ceara o marire salariala de cel putin 20%. Alti 17% sunt indecisi daca vor face acest lucru si doar 28% afirma ca nu intentioneaza sa ceara angajatorului mai multi bani.
 
”Interesul pentru un job in strainatate ramane ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte tari. Doi din zece respondenti au in vedere sa isi caute un job inclusiv in strainatate pana la finalul anului, iar 22,3% nu exclud aceasta varianta”, se arata in comunicat.
 
Cei mai multi angajati (44%) si-ar da demisia pe loc daca ar gasi in alta parte un salariu intre 500 si 1.000 de euro. Trei din zece angajati (30%) ar renunta imediat la jobul actual pentru un salariu intre 1.000 si 2.000 de euro, in timp ce 12% ar schimba maine jobul pentru un salariu care depaseste 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenti au afirmat ca nu si-ar da demisia doar pentru bani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuangajatii din romaniamajorare salarialaschimbare job

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Studiu. Consumatorii, nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale

de Florin Amariei
15 Dec 2021
Un nou studiu releva ca mai multi consumatori sunt nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale. Cercetarea de specialitate...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Studiu. Noua generatie lucreaza doar ce-i place!

de Florin Amariei
23 Sep 2021
Un nou studiu releva ca generatie care intra acum in campul muncii alege locurile de munca care se conformeaza preferintelor personale. Succesul...

Studiu. Companiile investesc in dezvoltarea telemuncii

de Florin Amariei
23 Iun 2021
Doar 9% dintre companiile care au facut parte din studiu vor sa-si aduca angajatii inapoi la birou pentru programul normal de luni pana vineri....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]