Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenori, atentie! CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4%

de Florin Amariei 28 Iun. 2019 3270
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Specialistii CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4% in urmatoare 12 luni, indicatorul de incredere macroeconomica fiind intr-o perioada de stagnare.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca), a fost lansat de catre CFA Romania si reprezinta un indicator prin intermediul caruia asociatia doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un an.
 
In luna mai 2019, Indicatorul de Incredere Macroeconomica al CFA Romania a crescut, fata de luna anterioara, cu 4,9 puncte, pana la  51,5 puncte. Fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 10 puncte.
 
Aceasta evolutie s-a datorat componentei de anticipatii a Indicatorului. Astfel, Indicatorul conditiilor curente a scazut fata de luna anterioara cu 1,5 puncte, pana la 58,4 puncte. Fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a crescut cu 1,5 puncte.
 
Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 8,2 puncte, pana la 48,1 puncte. Fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 14,2 puncte.
 
In ceea ce priveste cursul de schimb leu/euro, 77% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala. Astfel, valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7911, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8384.
 
”Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2020/iunie 2019) a inregistrat o valoare medie de 4,12%. Sunt de remarcat anticipatiile de majorare a dobanzilor atat pentru scadentele pe termen scurt (ROBOR 3M) cat si pentru scadentele pe termen mediu (5 ani), 72% si respectiv 64% dintre participanti anticipand aceasta evolutie”, se arata in comunicat.
 
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenului CFA, arata News.ro. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cfainflatiaindicatorul de incredere macroeconomica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]