Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple: Majorare de preturi in magazinele de aplicatii App Store

de Bianca Tila 20 Sep. 2022 1242
Apple: Majorare de preturi in magazinele de aplicatii App Store
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple a anuntat majorari de preturi pentru cei care fac cumparaturi in magazinele de aplicatii App Store, atat din Europa, cat si din Asia. Aceasta decizie vine in ideea de a-si proteja marjele de profit, avand in vedere o serie de valute importante ce se depreciaza in raport cu dolarul american, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

De asemenea, incepand cu data de 5 octombrie, compania a informat ca toti clientii din tarile care utilizeaza moneda euro si cei din Suedia, Japonia, Coreea de Sud, Chile, Egipt, Malaezia, Pakistan si Vietnam vor vedea majorari de preturi.
 
Un aspect important ce sta in spatele acestei majorari poate fi aprecierea dolarului american. In ceea ce priveste Japonia, preturile ar putea creste cu aproximativ 30%, o urcare majora dupa prabusirea yenului in raport cu dolarul. 
 
Apple a majorat preturile pentru intreaga gama de produse Mac, iPhone si iPad, la inceputul verii. Aceasta schimbare a reflectat disparitiile dintre monede. 
 
Dupa evolutia suferita de euro, in prezent se tranzactioneaza aproape la paritate cu dolarul. Astfel, exista semne ca in perioada urmatoare vor urma noi deprecieri. 
 
"Nu este prima data cand Apple ajusteaza preturile in App Store, dar asta este o majorare semnificativa. Este inevitabil ca ajustarile de preturi vor fi resimtite de dezvoltatorii de aplicatii si jocuri de pe pietele afectate. 
 
Oamenii ar putea fi mai reticenti la ideea de a achizitiona aplicatii, acum mai mult ca niciodata, iar dezvoltatorii ar putea fi fortati sa devina mai creativi in viitor cu privire la preturi", a declarat Serkan Toto, analist la firma Kantan Games din Tokyo.
 
In ultimul an, dezvoltatorii au majorat preturile. Pretul mediu pentru achizitionarea unei aplicatii a prezentat cresteri de 40% in luna iulie 2022, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
Magazinul de aplicatii App Store reprezinta o sursa importanta de venituri pentru grupul Apple. Compania a raportat, in trimestrul incheiat in luna iunie, venituri din servicii usor sub estimarile analistilor. De asemenea, directorul general, Tim Cook, a afirmat ca grupul se confrunta cu o anumita incetinire, insa se astepta ca veniturile sa isi revina in trimestrul patru.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: appleapp storevenituri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]