Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 2000 de companii romanesti si straine cer respectarea libertatii economice

de Florin Amariei 12 Nov. 2019 2812
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproximativ 2000 de companii cu capital romanesc dar si cu capital strain cer respectarea libertatii economice in tara noastra, dupa ce s-au reunit intr-o Coalitie.

Coalitia pledeaza pentru stabilitate si predictibilitate legislativa, precum si pentru reglementari echilibrate si necesare, nu intempestive sau excesive.
 
"Credem ca, in elaborarea politicilor publice, decidentii politici trebuie sa ia in considerare toate opiniile si datele disponibile, inclusiv expertiza agentilor economici. CLCC sustine accesul liber la produsele legale, a caror calitate este garantata de identitatea de marca si de reputatia companiilor membre ale Coalitiei”, a declarat Constantin Rudnitchi, director executiv al Coalitiei pentru Libertatea Comertului si a Comunicarii.  
 
CLCC a pornit ca un demers necesar in contextul aparitiei unor initiative legislative care urmaresc supra-reglementarea anumitor sectoare si industrii, intr-un mod nejustificat si fara consultari ale mediului de afaceri.
 
"Un exemplu recent este proiectul de hiper-reglementare in domeniul tutunului (L443/2019) care prevede, printre altele, interzicerea expunerii produselor din tutun in cele peste 70.000 de magazine din Romania care comercializeaza tigarete. Limitarea comertului cu produse din tutun si ascunderea pachetelor sub tejghea va determina reducerea cifrei de afaceri si a profitului magazinelor si producatorilor, cresterea cheltuielilor si pierderea de locuri de munca si va alimenta piata neagra", spun reprezentantii CLCC.
 
Alte exemple de initiative de acelasi tip respinse sau in dezbatere: interzicerea publicitatii la medicamente; interzicerea comercializarii bauturilor carbogazoase catre minorii cu varsta sub 16 ani; etichetarea produselor alimentare procesate, pentru reducerea riscului de boala cardiovasculara etc.
 
"In plan international, avem de asemenea, exemple extreme: taxarea carnii rosii sau a produselor cu grasimi, inclusiv branza, interzicerea foie gras etc.", adauga ei.
 
Coalitia a atras rapid membri din intregul sector al bunurilor de larg consum si nu numai, ingrijorati de tendinta reglementatorilor de a lua de pe-o zi pe alta masuri care pot ingenunchia mediul de afaceri fara nicio consultare cu cei direct vizati.
 
Tinand cont de aceste realitati alarmante, reprezentantii Coalitiei pentru Libertatea Comertului si a Comunicarii solicita membrilor Parlamentului Romaniei sa trateze cu maxima seriozitate si responsabilitate orice pachet de masuri legislative care poate destabiliza un intreg lant de afaceri legitime.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: coalitiacompaniirespectarea libertatii economice

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Companiile ar trebui sa pregateasca majorari salariale mai generoase

de Florin Amariei
25 Nov 2021
Un studiu arata ca toate companiile ar trebui acum sa pregateasca majorari salariale mai generoase in 2022 din cauza inflatiei. Majoritatea...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]