Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Automatizarea recrutarii, o tendinta pentru afaceri in 2021

de Florin Amariei 12 Ian. 2021 1785
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza a unei platforme arata ca automatizarea recrutarii va fi o tendinta pentru afaceri in 2021, una de care ar putea profita mai multe IMM-uri.

"Piata muncii a trecut printr-o schimbare brusca in 2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19, iar efectele au fost resimtite fara intarziere atat de angajatori, cat si de candidati. Desi au fost domenii si companii puternic afectate de criza epidemiologica, masurile de sprijin guvernamental vizand pastrarea relatiilor de munca si sectoarele care au cunoscut cresteri importante in 2020 au reusit sa contrabalanseze impactul negativ din domeniile afectate. Astfel, mai ales in ultimul semestru din 2020, s-a observat o crestere a numarului locurilor de munca de 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care tot mai multi angajatori au cautat sa angajeze in special personal din categoriile white collar (angajati birouri) si blue collar (lucratori)”, arata platforma.
 
Din totalul locurilor de munca active in 2020, mai mult de jumatate (52%) au fost din categoria white collar, 33% au fost joburi din categoria blue collar, in timp ce 15% au fost joburi pentru pozitii de management si coordonare echipe.
 
"Joburile remote, care au putut fi desfasurate de acasa (work from home), au fost vedeta anului pandemic astfel ca, in 2020 candidatii au efectuat in total peste 600.000 de cautari pentru joburi in care activitatea de zi cu zi poate fi desfasurata de oriunde. In ceea ce priveste perspectiva joburilor remote in 2021, estimam o noua crestere, de aproximativ 60% fata de 2020, pentru joburile white collar in sistem work from home”, spun reprezentantii companiei.
 
Cei mai mari angajatori ai anului 2020 au fost companiile care activeaza in domenii precum retail, medical&pharma, IT&C, financiar-consultanta, constructii si BPO. Cumulat, cele sase domenii au fost responsabile pentru mai mult de 60% din numarul de locuri de munca pentru care angajatorii au postat anunturi pe platforma BestJobs, in perioada ianuarie-decembrie 2020.
 
Chiar daca pandemia a modificat intr-o mare masura intreg procesul de recrutare, angajatorii au continuat sa fie activi in contactarea candidatilor, iar in 2020 volumul total al contactarilor directe din platforma BestJobs a crescut cu 19% fata de 2019. In acelasi timp, si interesul angajatilor in ceea ce priveste cautarea unui un nou job sau, cel putin, de a evalua ofertele angajatorilor a crescut.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: automatizarerecrutaremunca 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vrei sa-ti invingi competitorii? Fii AS in recrutare!

de Octavian Dinu
10 Aug 2015
In lumea recrutarii de talente, batalia se da pe viata si pe moarte. Competitia este acerba, iar companiile incearca tot felul de tactici pentru a...

Sfaturi de recrutare angajati pentru firmele mici

de Teo Manole
12 Ian 2015
Firmele mici nu au nevoie de un departament HR intern pentru a identifica si a atrage talente. Antreprenorii micilor afaceri invata sa faca o gama...

Vrei sa-ti invingi competitorii? Fii as in recrutare!

de Octavian Dinu
11 Sep 2014
Competitia este acerba, iar companiile incearca tot felul de tactici pentru a atrage candidatii cei mai talentati in ograda lor. Motivul este ca...

Recrutarea de personal pentru departamentul de vanzari-De ce, cum si cand?

de Adela Simonescu
14 Oct 2011
Membrii departamentului de vanzari trebuie sa fie profesionisti cu o specializare clara si cu o vasta experienta in acest domeniu. Vanzarile sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]