Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barometru optimist. Liderii multinationalelor, increzatori in revenirea pe profit

de Florin Amariei 15 Feb. 2021 1581
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou barometru releva o atmosfera optimista printre liderii multinationalelor. Acestia se arata increzatori in revenirea pe profit in 2021.

Conform datelor colectate si structurate de EY, patru din zece respondenti (peste 39%) estimeaza ca Europa va deveni regiunea care va genera majoritatea cresterilor si oportunitatilor in urmatorii trei ani, urmata de zona Asia-Pacific (30%) si America de Nord si de Sud (24%).
 
Potrivit sursei citate, impactul pandemiei COVID-19 ramane cel mai important factor de risc pentru perspectivele de crestere, in viziunea a 29% din totalul celor intervievati
 
De asemenea, modificarea mediului economic global (19%) si schimbarile climatice (14%) se mai afla printre principalele trei amenintari identificate.
 
Cercetarea EY releva faptul ca majoritatea respondentilor (81%) afirma ca au fost nevoiti sa isi modifice planurile de investitii strategice in ultimele 12 luni ca raspuns la provocarile geopolitice. Totodata, aproape doua treimi (64%) si-au amanat o investitie planificata, in timp ce peste o treime (36%) declara ca si-au anulat integral planurile de investitii.
 
Cea mai mare parte a respondentilor (86%) au declarat ca au efectuat o revizuire radicala a strategiei si portofoliului lor in 2020, iar pentru doua treimi (66%) dintre cei chestionati aceasta revizuire a fost neplanificata si impusa de schimbarile de context
 
Concluziile studiului evidentiaza ca, in pofida prabusirii pietei M&A (Fuziuni & Achizitii), in prima jumatate a anului 2020, evolutia din al doilea semestru a inregistrat cresteri record. Astfel, valoarea tranzactiilor M&A la nivel global a ajuns la 2,32 trilioane de dolari in al doilea semestru din anul anterior, iar activitatea tranzactionala a crescut cu 123% intre primul si al doilea semestru.
 
Pe acest fond, aproape jumatate dintre liderii de companii (49%) planifica sa achizitioneze active in urmatorul an, ceea ce reprezinta o depasire a mediei ultimilor 11 ani (47%), iar aproape doua treimi dintre executivi (65%) intentioneaza sa achizitioneze obiective transfrontaliere, vizand sa-si dezvolte capacitatile si produsele pentru crestere.
 
Principalele sectoare in care sunt vizate achizitii se refera la: serviciile financiare, telecomunicatiile, tehnologia, industria auto si bio-stiintele.
 
"Prin realizarea de fuziuni si achizitii, executivii vizeaza cresterea rezistentei la socuri pe zona operationala si gestionarea noilor provocari reprezentate de tarifele vamale si fluxurile comerciale (26%). Prin realizarea unor achizitii strategice, ei vizeaza de asemenea obtinerea de tehnologie, de resurse umane, de noi capacitati de productie sau integrarea unor startup-uri inovatoare in vederea asigurarii cresterii (25%) si pentru a acoperi efectele convergentei sectoarelor (21%). In peisajul M&A post-pandemie, rezilienta activelor devine un aspect esential pentru multi respondenti (19%), la fel ca si strategia digitala si tehnologica a activelor vizate (18%) si posibilitatea ca achizitorii sa castige cota de piata prin consolidare (15%). Concurenta pentru active se preconizeaza ca va ramane acerba, 80% dintre respondenti anticipand intensificarea acesteia. Dintre acestia, doua treimi (67%) se asteapta ca sursa intensificarii concurentei sa fie reprezentata de capitalul privat", se mentioneaza in studiul EY.
 
Cat priveste planurile de investitii, atenuarea impactului pe termen lung al incetinirii cresterii economice provocata de pandemie ramane cea mai mare prioritate strategica pentru conducatorii executivi (22%), in timp ce aproape 63% din total intentioneaza sa majoreze investitiile in tehnologie si in capacitati digitale, iar 57% vor creste investitiile pentru atragerea clientilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: barometrumultinationaleoptimismrevenire pe profit 2021ey

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Barometru: Vaccinarea, cheia redresarii economice

de Florin Amariei
06 Mai 2021
Un barometru trimestrial Coface releva ca vaccinarea este cheia redresarii economice in tarile dezvoltate si economiile emergente. La mai bine de...

Optimism raportat de INS printre managerii companiilor din constructii, comert si industria prelucratoare

de Florin Amariei
26 Feb 2021
Un document publicat de INS intitulat "Tendinte in evolutia activitatii economice in perioada februarie - aprilie 2021" cuprinde un optimism cu...

INS: Optimism privind industria si comertul

de Florin Amariei
28 Iul 2020
Institutul National de Statistica (INS) releva un optimism linistitor cu privire la industria si comertul din Romania. Acestia ne arata ca nu trebuie...

Primul pas catre succes in afaceri? Antreneaza-ti optimismul!

de Adela Simonescu
29 Apr 2013
Optimismul conteaza mai mult decat orice, insa nu dus la extrem. Cei care sunt mult prea optimisti sunt si cei care vor trece cu vederea numeroase...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]