Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barometru: Vaccinarea, cheia redresarii economice

de Florin Amariei 06 Mai. 2021 1492
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un barometru trimestrial Coface releva ca vaccinarea este cheia redresarii economice in tarile dezvoltate si economiile emergente.

La mai bine de un an de la debutul pandemiei, evolutiile economice globale sunt inegale din cauza incertitudinilor persistente cu privire la raspandirea COVID-19. Accelerarea procesului de vaccinare, precum si eficacitatea acestuia, sunt cheia redresarii economice. In acest context, perspectivele pentru o revenire la normalitate sunt atat inegale, cat si incerte la nivelul sectoarelor de activitate si geografiei, potrivit celui mai recent barometru Coface.
 
Conform studiului, Coface estimeaza ca redresarea economica va fi mai vizibila din vara anului 2021, cand o parte suficient de mare a populatiei din Statele Unite si Europa va fi vaccinata. Cu toate acestea, exista riscul intarzierii in procesul de vaccinare, in special din cauza constrangerilor de aprovizionare pentru producatori, rezultate din lipsa anumitor componente si restrictii la export.
 
Totusi, prognoza cresterii globale Coface a fost revizuita cu jumatate de punct in sus (+ 5,1% pentru 2021), datorita cresterii mai puternice decat se astepta in Statele Unite. In aceasta perspectiva macroeconomica mai favorabila, Coface imbunatateste evaluarile a 35 de sectoare de activitate in opozitie cu doar 3 retrogradari.
 
In plus fata de Statele Unite, alte cateva sectoare ale economiei mondiale - industria si comertul global - vor reveni probabil la nivelul lor de activitate inainte de criza pana in vara. Cu toate acestea, alte sectoare raman in urma, in special in ceea ce priveste serviciile cum ar fi cele care presupun contactul fizic cu clientii, si in toate economiile europene. In cele din urma, in unele economii emergente majore, redresarea este, de asemenea, franata de cresterea inflatiei care obliga bancile centrale sa inaspreasca politica monetara.
 
De la inceputul anului 2021, balanta surprizelor inclina spre partea pozitiva, in ciuda numeroaselor incertitudini din sanatate.
 
Decalajul de crestere asteptat dintre zona euro si Statele Unite este obisnuit, in special intr-o faza de redresare. Acest lucru se datoreaza partial stabilizatorilor automati mai slabi din SUA, care accelereaza ajustarile in ocuparea fortei de munca si venituri.
 
De aceasta data, motivele pentru decalajul de crestere al SUA sunt diferite: restrictii de mobilitate mai slabe decat in zona euro, atat in 2020, cat si la inceputul anului 2021 si o implementare mai rapida a vaccinarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: barometruvaccinarecheie redresare economicavaccinare anti-covid

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]