Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business de criza: top 5 instrumente de digital relevante in contextul pandemiei

de Idei de afaceri 03 Iun. 2020 3038
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In vremuri incerte, mediul de afaceri devine tot mai volatil. Comportamentele utilizatorilor se schimba de la o zi la alta, iar probabilitatea ca businessurile sa se adapteze la aceste schimbari este infima daca se bazeaza strict pe intuitie si fac abstractie de indicii care subliniaza aceste oscilatii. De la modificarea nevoilor si a obiceiurilor de cumparare, la schimbarea intereselor de informare, efectele pandemiei se resimt la nivel comercial.

De aceea, inca din martie, au inceput sa apara noi instrumente de digital care monitorizeaza aceste schimbari si le prognozeaza pe urmatoarele. Totodata, tooluri mai putin importante inainte de declansarea crizei devin acum relevante, tocmai pentru ca urmaresc indeaproape interesele actuale ale consumatorilor. Iata doar cateva dintre uneltele fara de care digitalul ar fi un strigat surd in perioada pandemiei de coronavirus:

 

     1. Google Trends

Inainte de declansarea crizei, Google Trends era un instrument prea putin utilizat de catre businessuri. Cum focusul acestora era fie in zona de ads, fie in cea de SEO, instrumentele folosite pentru promovare si optimizarea pentru motoarele de cautare erau cele de nisa. Subevaluat in aceste circumstante si considerat mai degraba amuzant, Google Trends a devenit relevant odata cu declansarea crizei si impunerea masurilor de catre autoritati.

 

Acesta arata cum a evoluat interesul consumatorilor pentru diferite segmente de piata, dar si pentru produse, servicii si categorii de produse si servicii. Tocmai de aceea, datele pe care le evidentiaza subliniaza tot mai bine schimbarile de la nivelul obiceiurilor de informare si de consum.

 

     2. Upswing COVID-19 Trends

Upswing este agentia de SEO si content marketing din Romania care ne-a pus tara pe harta Europei in cadrul unor competitii precum European Content Awards sau European Search Awards. Cu un istoric in inovatie si o inclinatie declarata catre date, Upswing a dezvoltat, la debutul crizei de coronavirus, Upswing COVID-19 Trends, un tool gratuit care dezvaluie schimbarile comportamentale ale consumatorilor cu date la zi, pentru 25 de industrii importante.

 

Instrumentul monitorizeaza 100k de cuvinte cheie din segmente precum sport, copii, casa si deco, bricolaj, asigurari, IT, cosmetice, pentru ca e-commerce-urile sa se poata adapta rapid si productiv la noile nevoi exprimate de utilizatorii motoarelor de cautare. Altfel spus, este un tool creat pentru businessuri, care urmareste comportamentul potentialilor cumparatori si il traduce in date generatoare de noi strategii. De la adaptarea comunicarii la schimbarea focusului pentru actiunile de push marketing, acest tool ghideaza businessurile pentru tranzitionarea mai usoara a crizei.

 

     3. Search Trends after COVID-19

Dezvoltatorii SEOmonitor, aplicatia romaneasca folosita de companii din intreaga lume s-au folosit de resursele interne pentru a monitoriza tendintele consumatorilor si a le expune in fata businessurilor. Pornind de la volume de cautari si tendinte si agregand cuvintele cheie care descriu intentii de cautare similare, SEOmonitor a creat Search Trends after COVID-19, un tool gratuit, cu o interfata prietenoasa, pe care il poate folosi deopotriva departamentul de marketing, cat si cel de logistica.

 

Poti folosi acest instrument pentru a cauta subiectele cel mai intens cautate in Google, respectiv seturile de cuvinte cheie care descriu aceeasi intentie a utilizatorilor. Sau poti explora nisele care au evoluat in perioada pandemiei; astfel, vei descoperi website-urile ale caror cuvinte cheie generatoare de rankuri au trecut prin schimbari notabile in contextul curent. De altfel, ai si varianta de a explora trendurile de cautare pe industrii, in functie de o colectie de keywords care le aduc rankuri celor mai importanti jucatori ai nisei.

 

     4. Exploding Topics

Exploding Topics cutreiera internetul pentru a descoperi trenduri emergente inainte ca acestea sa devina evidente, cum spun insisi fondatorii toolului. Pe scurt, tehnologia ET analizeaza milioane de cautari, conversatii si mentiuni virtuale, foloseste un algoritm complex pentru a identifica subiectele fierbinti si, dupa ce le triaza pe cele mai importante, defineste cele mai noi tendinte, cu date actualizate saptamanal.

 

Desi nu a fost conceputa in contextul pandemiei, este una dintre aplicatiile gratuite care au castigat relevanta in circumstantele actuale. Aceasta arata tendintele din ultimele luni, dar acopera o perioada de 15 ani pentru toate cele 32 de categorii pe care le acceseaza, dezvaluind astfel date istorice pentru retaileri, furnizori de servicii, marketplace-uri si alte businessuri similare.

 

     5. Trendexplorer

Inovatia a facut, dintotdeauna, parte din evolutia oricarei crize. Presiunea pe care o resimt businessurile intr-un astfel de context le determina sa se adapteze si sa creeze, pentru a supravietui. Trendexplorer scoate la iveala, lunar, 250 de noi tendinte globale din toate industriile, pentru a inspira business owners din intreaga lume sa inoveze.

 

Toolul analizeaza produse inovatoare de peste tot din lume si suplineste cu succes procese indelungi de research in acest sens. Astfel, nu doar ca salveaza timp, dar iti ofera si avantajul de a acoperi o plaja larga de inovatii si pe acela de a nu lasa nimic sa-ti scape, in schimbul unui abonament personalizat. Poti seta alerte pentru a filtra industriile care te intereseaza sau poti crea rapoarte pentru cele mai bune practici din industria ta - Trendexplorer nu este o simpla baza de date, ci o veritabila sursa de inspiratie pentru businessuri care vor sa mearga inainte si sa isi puna amprenta asupra segmentului din care fac parte.

 

Daca ai in grija un business sau esti responsabil de succesul lui in digital, nu irosi potentialul acestei crize si adapteaza-te la nevoile punctuale ale consumatorilor. In acest fel, vei reusi nu doar sa supravietuiesti in mediul de afaceri sau sa te mentii pe linia de plutire in perioada de criza, ci chiar sa iesi invingator din aceasta.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: businessdigitalgoogletrendsinovatietools

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Dezvoltarea unui business. Inregistrarea domeniului si gazduirea web

de Idei de afaceri
14 Mar 2023
Inregistrarea domeniului si gazduirea web fac parte din pasii esentiali spre dezoltarea afacerii. Brandul pe care tu ti-l construiesti trebuie sa...

Rolul inovatiei in crearea unui mediu de lucru sanatos

de Idei de afaceri
08 Nov 2021
Am petrecut suficient timp lucrand de acasa sau in regim hibrid pentru a formula o premisa pe cat de simpla, pe atat de pertinenta: avem nevoie sa ne...

IMM-uri din Romania: Avem bariere la capitolul digitalizare

de Florin Amariei
21 Apr 2021
O analiza arata ca mai multe IMM-uri din Romania intampina bariere la capitolul digitalizare. Conform documentului, pentru mai mult de jumatate...

Inovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni

de Idei de afaceri
03 Iun 2020
Crizele genereaza inovatie, asa cum ne arata istoria recenta si nu numai. Companiile devin, pur si simplu, mai productive in astfel de perioade si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]