Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Candidatii cu varsta intre 45-54 de ani primesc aproape jumatate dintre refuzurile de angajare

de Florin Amariei 12 Apr. 2021 1494
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu realizat in luna iulie 2020 si ale carui concluzii au fost finalizate la inceput de aprilie 2021 releva ca cei cu varsta intre 45-54 de ani sunt cei care primesc aproape jumatate dintre refuzurile de angajare. Iata de ce.

"La doi ani de la lansarea proiectului, Angajez 45+ expune rezultatele in efortul de combatere a discriminarii in piata muncii. Discriminarea pe criterii de varsta este o realitate in Romania: daca, in 2019, 59% persoane de peste 45 de ani considerau dificila gasirea unui loc de munca, in 2020, 46% din refuzurile de angajare pe criteriul varsta se refera la populatia cuprinsa in intervalul 45-54 ani", se mentioneaza in comunicat.
 
Mai mult decat atat, varsta ingreuneaza gasirea unui loc de munca mai mult pentru femei (63%) decat pentru barbati (37%). Angajatorii, de cele mai multe ori, nu iau in calcul aceasta categorie de varsta, in pofida calificarilor sau experientei detinute de acestia.
 
Potrivit raportului, exista beneficii reale pe care le pot oferi angajatii seniori companiilor precum: capacitate de rezolvare a problemelor, viziune, cunostinte, capacitate de crestere si invatare, mentorat si, poate neasteptat, competente digitale. Totodata, unul dintre cele mai invocate argumente in respingerea candidatilor seniori de catre angajatori este lipsa competentelor digitale.
 
"Si totusi, conform studiului 'Digital Evolution: Connected Consumer Monitor', efectuat in ianuarie 2021 de catre Exact Business Solutions, activitatea in Social Media la grupa de varsta 46-65 ani este comparabila cu cea a categoriilor 18-30 ani, respectiv 31-45 ani. Un indicator demn de luat in seama este utilizarea diferitelor device-uri pentru accesarea internetului la grupa de varsta 46-65 ani, cresteri mari fiind semnalate pe zona de smartphone (88% in 2021 vs. 70% fata de 2017) si pe zona de Smart TV (20% in 2021 vs. 7% in 2017)", sustine Violeta Niculae, Strategist Cercetare & Comunicare Angajez45+.
 
Raportul mai analizeaza si efectele continuarii trendurilor, din care se remarca diversitatea si incluziunea: 2020 a cunoscut cea mai semnificativa schimbare culturala din ultimii ani in ceea ce priveste diversitatea si incluziunea care trebuie sa devina obligatorii pe agenda recrutorilor. Daca ele nu se afla in strategia de atragere a talentelor, compania risca sa fie considerata invechita si neatractiva.
 
"Realitatea si perceptia asupra beneficiilor incluziunii sunt insa doua lucruri care nu se suprapun complet, iar prezenta discriminarilor la angajare pe motive de varsta ne-a determinat sa aprofundam cunoasterea si descoperirea angajatorilor care dovedesc ca au intrat in secolul XXI", sustine Rodica Obancea, cofondator Angajez 45+.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: candidati45-54 anirefuzuri angajarestudiu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Studiu. Consumatorii, nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale

de Florin Amariei
15 Dec 2021
Un nou studiu releva ca mai multi consumatori sunt nemultumiti de modul in care le sunt procesate datele personale. Cercetarea de specialitate...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

Studiu. Noua generatie lucreaza doar ce-i place!

de Florin Amariei
23 Sep 2021
Un nou studiu releva ca generatie care intra acum in campul muncii alege locurile de munca care se conformeaza preferintelor personale. Succesul...

Studiu. Companiile investesc in dezvoltarea telemuncii

de Florin Amariei
23 Iun 2021
Doar 9% dintre companiile care au facut parte din studiu vor sa-si aduca angajatii inapoi la birou pentru programul normal de luni pana vineri....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]