Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este politica de preturi, fara frica, intr-o afacere

de Teo Manole 13 Oct. 2014 3183
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stabilirea unui pret fara sa iti fie frica de fluctuatii si de schimbari este una din cele mai mari provocari cu care se confrunta proprietarii de afaceri.

Potrivit unui raport recent al unei companii specializate, doua dintre cauzele esecului unei afaceri sunt frica si subestimarea timpului necesar a fi dedicat afacerii.

Este greu de crezut ca oamenii chiar platesc pretul corect al costului de care au nevoie pentru a incepe sa faca profit. Ei tind sa subestimeze valoarea timpului si a competentelor (cunostintelor de specialitate), in special femeile care stau acasa si care au foarte putina experienta sau deloc in campul muncii.

Cateodata este adevarata aceasta afirmatie, dar de foarte multe ori ea se bazeaza pe vorbe, nu pe fapte. Asadar, invata sa stabilesti pretul corect fara nicio frica pentru a mari profitul. Nu fi o persoana de afaceri fricoasa care sta pe margine si se ingrijoreaza ca nimeni nu va plati mai mult, nu fii sclavul pretului muncii. Consumatorii invata sa descopere ca oferi calitate, iar calitatea produselor inseamna mai mult decat plata minima.

Daca consumatorii nu au nevoie de calitate trimite-i la un magazin universal (sau la un depozit). Antreprenorii inteligenti ofera produse si servicii similare cu ale tale, dar cer pentru ele un pret de doua-trei ori mai mare – si il si primesc. Invata și tu de la ei!

Nu este experienta cea care determina valoarea timpului intr-o afacere pe care o desfasori la domiciliu, spre exemplu. Este ceea ce stii si faci in timpul alocat acestei afaceri.

Stabilirea pretului intr-un mod realist atrage consumatori si creeaza un volum mare de vanzari.

Indiferent daca ai preturi ridicate si doar o anumita clientela isi poate permite produsul sau serviciul tau ori ai preturi mai mici pentru o acoperi o cerere si o gama mai mare de clienti, trebuie sa fii sigur ca profitul obtinut este suficient de mare pentru ca afacerea sa fie viabila.

Afacerea nu va rezista prea mult daca la usa ta vin prea putini clienti și nici daca preturile pe care le practici sunt atat de mici incat nu iti acoperi cheltuielile.

Nu uita! Sa vinzi este seducator. E ceva incomparabil. Cand cineva cumpara produsele tale, creste si egoul tau, nu doar veniturile. Este o confirmare a valorii tale, asa ca nu iti fie rusine sa vinzi si nu te ascunde dupa paravanul „eu creez, nu sunt comis-voiajor”.



Tags: afacereafaceripreturipolitica de preturistabilire pretvanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]