Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele mai bune metode prin care gasesti angajatii potriviti

de Idei de afaceri 01 Iul. 2020 5496
5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata fortei de munca este intr-o continua schimbare, iar evenimentele din ultimele luni (criza sanitara, intoarcerea in tara a multor romani plecati, reorganizarea economiei) au facut sa creasca numarul celor care cauta un loc de munca. In replica, angajatorii pot fi mai selectivi in a gasi angajatii potriviti, iar numarul celor care vor aplica pentru un job va fi mai mare. Astfel,  alegerea celor mai buni angajati va implica un efort logistic din partea angajatorului si un buget mai mare de timp. 

Pentru ca forta de munca este cea mai pretioasa investitie, orice angajator stie ca nu poti termina procesul de selectie pentru un post atata vreme cat nu ai stat de vorba si cu ultimul aplicant, pentru ca nu stii niciodata daca nu cumva tocmai acela este omul perfect pe care il cauti.


 

Poti reduce toata procedura daca aplici cele mai bune metode prin care gasesti exact angajatii de care ai nevoie. 

Cautare profesionala 

Potrivit LinkedIn, doar 12 la suta dintre cei care sunt in cautarea unui loc de munca au nevoie de un job, in timp ce restul cauta doar noi oportunitati. O firma de recrutare poate cauta angajatii pentru un job nu doar in segmentul restrans al celor care au nevoie de un loc de munca, pentru ca nu au unul, dar pot accesa si procentul mare al celor care au deja serviciu, dar care ar putea sa fie candidatul ideal pe care il cauti. 


 

Firma de recrutare aduce beneficii importante, de la economia de timp, la identificarea asa-numitilor candidati pasivi care probabil nu ar fi interesati de un anunt de angajare provenit de la firma ta, dar ar fi interesati de respectivul post daca vor fi cautati de o firma de headhunting. 


 

Daca apelezi la astfel de servicii, lista finala a celor care vor veni la interviul pentru un job anume va fi scurta, dar cu certitudine printre acestia se afla si omul ideal. 

Stabileste criterii clare si precise

In momentul in care ai nevoie de noi angajati, prima conditie, indiferent daca apelezi la o firma de recrutare sau nu, este sa stabilesti exact care sunt cerintele si conditiile necesare pentru respectivul post. Conditiile trebuie specificate foarte clar in anuntul de angajare. Acesta este primul filtru si uneori, daca nu le vei stabili foarte clar, numarul celor care vor aplica va fi mult prea mare pentru a face o alegere corecta. Mereu exista riscul ca cel mai bun candidat sa fie tocmai cel care a aplicat ultimul si care, din cele mai diferite motive, nu mai ajunge la interviul pentru angajare.

O marja de siguranta

Nu omite sa iei in calcul si pe cei care sunt fie supracalificati, fie prea putin pregatiti pentru respectivul post. Primii pot fi cei care cauta un job secundar sau o colaborare care poate sa fie extrem de avantajoasa reciproc. Angajatorul gaseste un om foarte bun, dar costurile salariale vor fi mai mici, iar angajatul are beneficiile suplimentare usor de obtinut ca urmare a competentei.


 

In cazul al doilea, un om care nu intruneste conditiile necesare va putea fi format pe profilul ideal necesar respectivului loc de munca. Daca abilitatile acestuia promit o evolutie rapida, aceasta poate fi omul ideal. In plus, nu este exclus sa accepte un salariu mai mic, cel putin pentru inceput, iar angajatorul sa gaseasca o persoana pe a carui fidelitate sa se poata baza. 

O baza de selectie de la angajarile anterioare

De fiecare data cand un angajat are nevoie de forta de munca noua, pe langa cel care va primi postul mai sunt alte cateva persoane care s-au apropiat cel mai mult de imaginea candidatului ideal. Datele acestora trebuie mereu pastrate pentru ca, de regula, sunt potentialii viitori angajati.

Lasa angajatul ideal sa vina singur

Nu poti avea o firma care se respecta si care are angajati daca nu ai o cat de mica prezenta in mediul virtual. Fie ca este vorba despre retelele sociale, fie ca este vorba despre un site, cumva trebuie sa-ti manifesti prezenta ca angajator si in lumea online. 


 

O solutie pentru a avea mereu un potential viitor angajat dispus sa se alature echipei tale este sa folosesti sectiunea „Join Our Team”. E posibil ca de aici sa poti recruta cei mai buni candidati. In plus, aceasta solutie este o alternativa care functioneaza non-stop si care se poate dovedi mai eficienta decat listarile de posturi disponibile pe site-urile de angajari. 

Recrutarea directa pe internet

Nu este simpla, dar ar putea sa fie eficienta doar daca stii foarte bine, din pozitia de angajator, ceea ce cauti. Un astfel de demers devine eficient daca ai acces pe site-urile asociatiilor profesionale, dar poate sa nu fie o solutie buna daca ai nevoie repede de un angajat sau mai multi. In plus, exista riscul sa te pacaleasca diferenta dintre imaginea virtuala si cea reala a candidatului.


 

Daca ai nevoie de multi oameni cu o pregatire medie, cel mai bine este sa lansezi pe site-urile care au trafic bun un anunt de angajare care sa cuprinda conditii clare si cerinte foarte precise pentru viitorii angajati.

Politetea conteaza

Indiferent care este formula pe care o vei aplica in calitate de angajator, pentru a gasi angajatii potriviti nu uita ca lumea este mica si ca politetea este esentiala. Este foarte important sa nu lasi potentialii candidati fara un raspuns daca ai selectat CV-ul lor si daca i-ai chemat la interviu. Cumva trebuia anuntati ca au fost refuzati si acest lucru trebuie facut cu eleganta si politete, pentru ca este foarte posibil ca in viitor sa ai nevoie de acel om. 


 

Forta de munca este cel mai important capital. Un angajator bun si performant stie asta, asa ca va folosi mereu cel mai corecte si mai eficiente metode pentru a avea in echipa sa oamenii cei mai buni, dar in egala masura va sti sa-si respecte candidatii si sa recompenseze corect munca lor. In caz contrar, va fi vesnic un angajator, care nu va putea niciodata sa-si formeze o echipa performanta. 



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: angajarerecrutareprofesionalismselectie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Candidatii cu varsta intre 45-54 de ani primesc aproape jumatate dintre refuzurile de angajare

de Florin Amariei
12 Apr 2021
Un studiu realizat in luna iulie 2020 si ale carui concluzii au fost finalizate la inceput de aprilie 2021 releva ca cei cu varsta intre 45-54 de ani...

Eurostat: Romania, printre tarile din UE cu cel mai ridicat decalaj la angajarea pe gen

de Florin Amariei
06 Mar 2020
Oficiul de Statistica al UE (Eurostat) arata ca Romania se numara printre tarile din UE cu cel mai ridicat decalaj la angajarea pe gen. Conform...

Vrei sa-ti invingi competitorii? Fii AS in recrutare!

de Octavian Dinu
10 Aug 2015
In lumea recrutarii de talente, batalia se da pe viata si pe moarte. Competitia este acerba, iar companiile incearca tot felul de tactici pentru a...

Sfaturi de recrutare angajati pentru firmele mici

de Teo Manole
12 Ian 2015
Firmele mici nu au nevoie de un departament HR intern pentru a identifica si a atrage talente. Antreprenorii micilor afaceri invata sa faca o gama...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]