Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat dureaza SEO? Iata ce-ti va spune orice agentie SEO respectabila!

de Idei de afaceri 12 Feb. 2020 2899
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul rand, o agentie SEO profesionista iti va preciza ca nu exista “campanie SEO”, ci doar eforturi permanente pe care le faci in acest sens, dat fiind faptul ca niciodata nu poti considera castigata aceasta cursa. Totul se masoara in raport cu competitia, iar acest detaliu poate complica mult lucrurile.

Este normal sa vrei sa stii cat dureaza pana cand vei atinge anumite rezultate in urma strategiei pe care a propus-o respectiva agentie SEO, dar adevarul este ca nimeni nu poate avea o certitudine in acest sens. De ce? Fiindca pe langa toti factorii pe care ii implica optimizarea site-ului tau, trebuie sa iei in calcul si eforturile SEO, campaniile offline si toate celelalte strategii de marketing ale competitiei. Tocmai de aceea, raspunsul poate fi cel mult o aproximare optimista a specialistului sau agentiei SEO cu care colaborezi.

 

Pentru a putea estima durata pana la rezultatele catre care tintesti, orice agentie SEO respectabila va analiza 3 mari factori ce contribuie la succesul unui proiect de acest gen: competitia, strategia de link-uri externe si continutul.

 

Competitia din domeniul tau de activitate

Daca introduci pe piata un produs sau un serviciu nou, probabil ca nu vei avea de infruntat o competitie foarte puternica, insa daca faci parte din celelalte 99,9% firme, competitia va fi direct proportionala cu cererea pe care o au produsele sau serviciile de genul celor pe care le oferi.

 

Evident, cu cat exista mai multe site-uri care se “bat” pentru primele pozitii, cu atat mai dificil va fi sa ajungi acolo, iar timpul in care se vor vedea rezultate multumitoare va creste. In plus, trebuie sa stii ca avansul va fi cu atat mai greu cu cat te apropii de top. Astfel, aproape orice agentie SEO te poate aduce din pozitia 34 pana pe pozitia 9, insa numai specialistii foarte buni te pot ajuta sa rankezi in top 3 pe majoritatea expresiilor cheie din domeniul tau de activitate.

 

Pe langa numarul de competitori pe care trebuie sa ii depasesti pentru a atinge primele pozitii in pagina de rezultate, trebuie sa mai ai ceva in vedere: competenta specialistilor cu care acestia lucreaza. Daca alegi o agentie SEO cu rezultate dovedite in toate domeniile si nisele (in special in domeniul SEO - sa se afle in top 3 rezultate organice pe cele mai relevante cuvinte cheie ale segmentului: optimizare SEO, agentie SEO, servicii SEO etc.), atunci sansele sa ajungi chiar pe primul loc in Google in decursul unui an sunt destul de mari.

 

Strategia de link-uri

Link-urile externe sunt o parte importanta a eforturilor SEO inca de la inceputul acestui domeniu, iar Google inca acorda o mare importanta “ecourilor” site-ului tau. Din acest punct de vedere, volumul de link-uri este foarte important, insa nu este singurul considerent ce conteaza. O agentie SEO iti va vorbi, la acest capitol al discutiei, si despre relevanta legaturilor externe si calitatea site-urilor care trimit catre site-ul tau. Tocmai de aceea, un volum urias de link-uri de calitate inferioara nu numai ca ar putea sa nu fie de ajutor, dar chiar ar putea sa dauneze cresterii site-ului tau.

 

O agentie SEO performanta va avea o strategie de link-uri care va asigura o crestere naturala a site-ului, insa nici macar o asemenea strategie complexa nu va putea indica precis perioada care te desparte de primul loc.

 

Continutul

Se vorbeste foarte mult de experienta utilizatorilor in ultima vreme, iar unul dintre factorii ce poate imbunatati acest indicator este chiar continutul din site. Astfel, orice agentie SEO de buna credinta iti va spune ca numai continutul de calitate superioara mai este in masura sa influenteze pozitiv pozitionarea site-ului tau. Fie ca vorbim de video, foto sau text, acest continut trebuie sa fie mereu fresh si intotdeauna relevant si usor de inteles.

 

Pe langa imbunatatirea experientei vizitatorilor si motivarea acestora sa revina, publicarea constanta de nou continut pe site va determina motorul de cautare sa iti “scaneze” mai des site-ul, fapt ce va ajuta la accelerarea impactului eforturilor SEO.

 

Din pacate, foarte multi clienti nu gasesc rabdarea necesara pentru a se bucura de rezultate notabile, insa explicarea domeniului si crearea asteptarilor realiste se afla tot in sarcina agentiei SEO.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: seostrategiecompetitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Concurezi pe o piata aglomerata? Care este cea mai buna strategie de evolutie pentru afacerea ta?

de Nita Alina
09 Nov 2020
Concurezi pe o piata aglomerata si vrei sa stii care este cea mai buna strategie de evolutie pentru afacerea ta? Pentru confruntarea competitiei pe o...

Are start-up-ul tau o strategie?

de Alexandra Popescu
06 Iun 2014
Conceptul de strategie este adesea folosit in afaceri, insa este slab inteles. Mai mult, strategia unei companii mari nu este acelasi lucru cu...

Cea mai folosita strategie de criza in companiile din Romania? Reducerea costurilor!

de Maria Nicutar
22 Dec 2011
Conform unui sondaj al Ernst & Young, cea mai utilizata strategie de criza in randul companiilor romanesti a fost cea de reducere a costurilor....

Importanta strategiei de pret in lansarea produselor

de Maria Nicutar
26 Iun 2011
Lansarea produselor este punctul decisiv care influenteaza profitabilitatea si rentabilitatea acestora pe piata pe care sunt introduse. O strategie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]