Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CCIR: E timpul sa apelam la muncitori din strainatate

de Idei de afaceri 14 Dec. 2021 2249
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, spune ca este timpul sa iesim din "doliu" si sa apelam la muncitori din strainatate.

"Probabil trecem printr-o ciclicitate, pentru ca ce ni se intampla noua ce li s-a intamplat si tarilor din vest acum zeci de ani, cand stim bine ca italienii, portughezii munceau in Germania si in tarile nordice. Iata ca a venit si randul nostru sa migram. Cred ca e timpul sa iesim din acest doliu, cu ghilimele, dupa forta de munca pe care am pierdut-o, trebuie sa ne gandim la viitor si sa ne gandim cum suplinim acest deficit de forta de munca, cu toate ca sunt cam doua milioane de cetateni apti de munca existenti in Romania azi si care nu muncesc. Si de aici am avut grija sa scot acele categorii defavorizate. Vorbesc de apti de munca (...) Dar pana se vor trezi acei doua milioane de oameni la realitate cred ca trebuie sa apelam la forta de munca calificata mai ales din zona Asiei, pentru ca ne e mai la indemana", a spus Daraban.
 
Presedintele Camerei de Comert a subliniat ca Romania se afla intr-o zona "oarecum defavorizata", iar pozitia geostrategica la Marea Neagra nu este neaparat o binecuvantare, in contextul in care tarile riverane sunt "slabe" din punct de vedere economic.
 
"Suntem din pacate intr-o zona oarecum defavorizata, in sensul ca, desi multi spun de celebra noastra pozitie geostrategica la Marea Neagra. Marea Neagra sa stiti ca nu e neaparat o binecuvantare, mai ales in contextul in care are tari riverane slabe din punct de vedere economic. Marii Negre ii lipseste de fapt acel motor al economiei, acel generator, ceva de genul Coreii de Sud, Germaniei, care sa aduca trafic, sa forteze stramtorile turcesti pentru un comert adecvat. Din pacate, Bulgaria are 69 miliarde de dolari PIB-ul, Romania 248 miliarde de dolari, Ucraina 155 miliarde de dolari, Rusia 1.493 miliarde si Georgia 15,8. Am scos Turcia din ecuatia Marii Negre pentru ca turcii tot ce au comercial e la sud de Istanbul, catre Marmara, Egee si Mediterana", a explicat Daraban.
 
El a adaugat ca, in acest context, trebuie folosita ruta de transport intern europeana "care se numeste Dunarea", care sa fie adusa la capacitatea "macar la jumatate din ce se intampla pe Rin".


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: darabanccirmuncitoristrainatate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]