Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ii motiveaza pe antreprenori sa isi conduca afacerea

de Alexandra Popescu 25 Apr. 2014 2483
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi cred ca cei mai mari antreprenori si-au deschis afacerea pentru bani. Se pare ca nu este chiar asa, multi dintre ei fiind motivati de sentimentul de realizare personala. Conform unui studiu efectuat de comunitatea de afaceri mici Manta si de Dell, 37% din 3.000 de proprietari de afaceri mici sustin ca motivatia lor numarul unu este sentimentul de implinire a unui vis pe parcursul vietii, iar doua treimi dintre acestia au declarat ca banii si sentimentul de siguranta financiara i-au motivat.

Studiul realizat a vizat mai multi factori care au decis deschiderea unei afaceri, precum locul in care au gandit-o, anotimpul si multe altele. In cele ce urmeaza va prezentam si rezultatul.
Intrebati unde s-au decis sa isi deschida afacerea, 49% dintre intervievati au raspuns la fostul lor job, 16% au spus ca la masa din bucatarie, 9% in vacanta, la petreceri sau evenimente, iar 26% in alte locuri. Daca locul in care ideea unei afaceri a fost gasit, anotimpul in care a fost deschisa are si el insemnatatea lui. Se pare ca primavara este cel mai bun anotimp, 34% dintre antreprenori deschizandu-si afacerea atunci. Toamna se bucura de 23% din startul afacerilor, iarna de 22%, iar vara, unul dintre cele mai iubite anotimpuri, se lauda cu doar 21% dintre debuturi.
 
Prioritatea principala a afacerilor mici atunci cand au pornit a fost, pentru 21% dintre intervievati, crearea de retele prin care sa o promoveze, pentru 18% a fost crearea unui plan de afaceri, 17% au raspuns ca s-au gandit sa achizitioneze echipamentul de care aveau nevoie, 10% au dorit sa auda si alte sfaturi de la antreprenori, 9% s-au gandit la locatie, 7% la obtinerea de finantari, iar doar 2% au luat in calcul angajarea ca un prim punct.
 
Rezultatele studiului au aratat ca nu banii fac lumea sa se invarta si ca antreprenorii au avut cu totul altceva in minte atunci cand au pornit o afacere. Cum am mai spus, 37% dintre acestia s-au gandit la implinirea personala si la visul lor, dar, totusi, 28% s-au gandit la stabilitatea financiara. Dintre cei 3.000 de intervievati, 12% au luat in calcul intoarcerea la comunitate, iar 10% s-au gandit la clienti.
 
Din studiu mai aflam si care este bariera pe care isi doresc afacerile mici sa o atinga. Astfel, 37% dintre respondenti isi doresc sa dobandeasca clienti fideli, 14% se gandesc la primul an profitabil, 10% isi doresc sa fie recunoscuti, sa isi deschida sau sa isi extinda locatiile, iar 9% se gandesc la primii bani castigati. Intrebati si de care realizari sunt cei mai mandri, 29% au raspuns ca de primul lor premiu. Mai apoi, celebrarea gazdei companiei si bonusurile pentru angajati au avut importanta pentru 15%, iar 4% s-au gandit tot la angajati, insa la oferirea de beneficii acestora.
 
Cand vine vorba de tehnologie, latura importanta pentru orice afacere, 53% dintre intervievati au investit in laptopuri si dekstopuri, iar 13 % in imprimante, faxuri si scanere. Tot majoritatea, 54%, au raspuns ca urmatorul prag tehnologic mare pe care l-au atins a fost celebrarea primului site, iar cel mai mare impact asupra companiei lor a avut social media, 41% fiind de acord cu asta. 
Cand vine vorba de viitorul companiei, 46% isi doresc sa se extinda si sa creasca.
 


Tags: afaceriantreprenorisondajsucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]