Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poti invata din joburile de vara ale tinerilor despre bunele practici in afaceri

de Alexandra Popescu 09 Iul. 2014 2489
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa auzi povestile antreprenorilor de succes poate fi minunat si ofera o oarecare motivatie, iar afacerile sezonului estival ne ofera lectii importante.

 
Site-ul entrepreneur.com ofera un exemplu foarte bun in acest sens: o afacere speciala cu inghetata pe malul lacului Winnipesaukee din New Hampshire. Este vorba despre o mica barca, ce are in mijlocul sau o lada frigorifica mare si un steag pe care scrie "Ice Cream". 
 
Cel care conduce barca nu are mai mult de 15 ani. Acesta are zeci de sortimente de inghetata afisate pe bord. Fiecare costa 3 dolari, iar daca doresti ceva in plus platesti 4 dolari. 
 
Tanarul antreprenor are o multime de clienti, el adunand bani multi de la majoritatea persoanelor de pe plaja. Acesta are un traseu zilnic bine stabilit si isi reface stocul de mai multe ori pe zi.
 
Antreprenorii pot invata multe de la acest tanar, el avand o afacere simpla, dar geniala. Iata patru motive pentru care afacerea sa este un adevarat succes:
 
1. Ofera valoare si confort
Pe timp de vara, toata lumea ar manca inghetata. In loc sa parasesti plaja pentru a-ti cumpara una, barca respectiva aduce inghetata mai aproape de tine. Faptul ca toti copiii mananca cate o inghetata de aici inseamna ca parintii simt valoare si confort in serviciul sau. Insa si parintii au poftele lor, nu? De aceea nu numai copiii se bucura de gustul delicios si racoros al inghetatei, ci si parintii, care sunt adevarati pofticiosi.
 
2. Fara preturi mari vei avea un avantaj in fata consumatorilor
De cate ori ai fost la plaja si te-ai plans de preturile mari de la bar sau de la mancare? Deoarece ai nevoie de hidratare si mancare, ei profita si umfla preturile. Insa tanarul nostru practica preturile corecte la inghetata. Acestea sunt accesibile pentru toata lumea, iar vanzarile sunt pe masura.
 
3. Marja buna de profit 
Acesta se aprovizioneaza de patru-cinci ori pe zi. In afara de produsul vandut, tanarul antreprenor trebuie sa cumpere si gheata carbonica, dar si gaz pentru barca. Acestea sunt cheltuieli mici care aduc o marja de profit foarte frumoasa.
 
4. Piata unica, fara concurenta 
Acest tanar nu are concurenta. Barca sa este unica pe lac, dar s-ar putea sa apara, in curand,  mai multe barci de acest fel, pentru ca succesul este foarte mare. Tanarul a vazut o oportunitate in acest lucru si a profitat.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenori de succesjoburi de varabune practici afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]