Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce tip de feedback oferiti angajatilor si cat de important este acesta?
Nu conteaza ce talie are afacerea dvs sau cat de complexa este, daca aveti angajati trebuie sa stapaniti arta de a le oferi feedback-ul potrivit. Acesta este important deoarece da personalului ocazia de a-si constientiza greselile si modalitatile prin care isi pot imbunatati calitatea serviciilor oferite.
Iata principalele tipuri de feedback si impactul lor asupra personalului:Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura de sofran
1. Feedback pozitiv.
In aceasta categorie includem:laudele, exprimarea admiratiei si interesului fata de angajati, multumirile pentru eforturile pe care le depun in activitatea lor samd. De asemenea, prezentarea progreselor lunare a membrilor personalului si a intregii afaceri au un rol extrem de important si pot fi incluse in aceasta categorie.
Impact: Angajatii se simt valorosi si apreciati. Antreprenorii care ofera feedback pozitiv antreneaza entuziasmul si loialitatea angajatilor. De cele mai multe ori, performantele si eficienta cu care acestia isi efectueaza munca se imbunatatesc vizibil iar pentru antreprenor sau manager reprezinta investii fara cost si cu efect formidabil pentru afacere.
2. Feedback negativ – jigniri, acuzatii aduse fara a explica angajatului cum s-a gresit si cum ar fi trebuit sa se procedeze, samd.
Aici discutam despre o greseala majora a managerilor in interactiunea cu subordonatii sai.
Critica negativa nu aduce nici un plus afacerii sau angajatilor. O critica constructiva, in schimb, detine sanse uriase de schimbare in bine, de cizelare a abilitatilor si a modului de interactiune dintre angajati si clienti.
Impact: Angajatul nu se va concentra pe repararea greselilor, ci va ramane blocat intr-o stare de neincredere in propriile puteri. Majoritatea feedback-urilor negative duc la demisii.
In aceeasi categorie cu feedback-ul pozitiv se poate include si critica constructiva. Adoptarea cuvintelor si tonalitatii potrivite reprezinta o buna modalitate de a arata angajatului unde s-a gresit si cum s-ar fi putut evita problema.
Sa spunem ca un membru al personalului a avut o interactiune defectuoasa cu un client. Ca manager trebuie sa identificati in mod clar punctele in care s-au comis greselile si sa le prezentati angajatului sub forma:”Ai parut ca tratezi plangerea clientului cu superficialitate si de aceea a luat problema atata amploare. Pe viitor ai putea sa eviti asemenea situatii daca ...” Aceasta conversatie are rolul de a imbunatati calitatea serviciilor oferite de angajat, fara a-l leza in nici un fel. Este singura situatie de castig pentru toate partile:afacere, angajat si clienti.
Lipsa feedback-ului este, poate, cel mai dezastruos mod de a interactiona cu angajatii dvs. Nu sustineti comunicarea la locul de munca, dezvoltarea profesionala a angajatilor si nici prosperitatea afacerii dvs. Neoferind coordonate in functie de care sa se poata conduce activitatile in cadrul firmei, nu faceti altceva decat sa creati o atmosfera de instabilitate si nesiguranta pentru angajati si pentru afacere.
Articole conexe
3 metode de imbunatatire a performantei manageriale
de Idei de afaceriCum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor
de Idei de afaceriManagerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii
de Bianca TilaCum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit