Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand angajezi un freelancer

de Alexandra Popescu 29 Iun. 2014 2826
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Freelancerii sunt din ce in ce mai raspanditi, iar antreprenorii se bazeaza tot mai adesea pe serviciile acestora. In prezent, conform unui studiu, 1 din 3 americani care lucreaza sunt freelanceri, iar in urmatorii 6 ani acesti colaboratori vor acoperi mai mult de jumatate din forta de munca.

 
Insa, un angajator trebuie sa isi ia masurile de precautie juridice cuvenite atunci cand angajeaza un freelancer. Iata care sunt cele mai importante!
 
1. Realizeaza un acord scris
Asigura-te ca pui pe hartie toate detaliile legate de aranjamentul cu un freelancer. Contractul este crucial in orice colaborare serioasa, asa ca si in acest caz trebuie sa ii acorzi atentie. 
 
Un contract inseamna unele costuri pentru un antreprenor. Dar oricare ar fi fost modul de elaborare a unuia in trecut, nu il lasa sa te impiedice in crearea unuia acum. Daca timpul sau dificultatile financiare sunt o problema, atunci ia o foaie de hartie, scrie cateva clauze, semnati fiecare dintre voi si ai acordul scris.
 
Este important ca neintelegerile freelancerilor sa fie clarificate odata cu semnarea contractului. Pentru masuri mai bune, ia in considerare un contract mai scurt, concis, care poate fi modificat usor pentru fiecare misiune a unui freelancer.
 
2.  Specifica faptul ca proiectele sunt realizate pentru angajare
O clauza cheie care trebuie inclusa in contractul cu un freelancer este indicarea faptului ca orice creeaza freelancerul va fi calificat ca o munca facuta pentru angajare. Atunci cand angajezi un designer profesionist pentru a crea un logo pentru o companie noua, o clauza de angajare pentru munca facuta va asigura organizatia ca detine toate drepturile legale ale acelui logo. 
Desi freelancerii sunt parte integranta in crearea si intretinerea unei afaceri, asigura-te ca acestia nu vor pleca detinand toate piesele cheie ale puzzle-ului companiei, indiferent daca ei le-au creat.
 
3. Fii atent la plata
Multi freelanceri abordeaza sarcinile cu cerinte de plata. Unii doresc sa fie platiti de catre casier. Altii doresc sa primeasca un cec al companiei. Altii doresc ca toata suma sa fie platita in avans, desi o intarziere a platii satisface unele persoane. Nu plati niciodata in avans. Exista riscul ca freelancerul sa isi primeasca banii si mai apoi sa nu termine proiectul. Poti face plata in mai multe parti. Dar este foarte important ca, atunci cand acesta isi primeste banii sa existe o hartie care sa releve acest lucru, pentru a nu exista probleme pe viitor si pentru a fi sigur ca el isi va indeplini sarcinile.
 
Freelancerii sunt avantajosi pentru o companie, mai ales din punctul de vedere al taxelor platite statului, acestea fiind mai putine. Este nevoie si aici de un contract, unul de colaborare, care sa ofere siguranta ambelor parti.
 


Tags: afaceriantreprenorifreelanceriangajare freelancersfaturi antreprenorisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]