Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii cand pornesti o a doua afacere?

de Alexandra Popescu 03 Iun. 2014 2172
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prima companie reprezinta pentru multi antreprenori doar startul in afaceri, fiind impulsul care ii determina sa continue, demarand apoi o noua afacere. In cadrul evenimentului unde s-a adunat un grup de experti de la Dell Women`s Entrepreneur Network, s-au examinat toate dedesubturile inceperii celei de-a doua afaceri. Acest panou face parte din conferinta anuala a companiei tech, care a avut loc in acest an, unde se reunesc antreprenori femei din intreaga lume.


La acest eveniment, mare parte din discutii s-au axat pe nevoia de diversitate si de creare a mai multor surse de venituri, in scopul de a inova si de a continua sa creasca, informeaza entrepreneur.com.
 
Intrebate ce ar pastra in minte atunci cand incep o noua afacere, un grup divers de femei fondatori au raspuns urmatoarele:
 
1. Asteapta inainte sa pivotezi
Potrivit Amandei Steinberg, fondatorul companiei media digital DailyWorth.com, pornirea unei afaceri poate fi iadul pe pamant. Vrei sa fii atat de pasionat de idee astfel incat nu ai de ales, dar o faci. Ideea companiei sale i-a venit intr-un moment nepotrivit. Avea un copil de doi ani si era insarcinata cu al doilea, iar compania Soapbxx.com avea succes de 10 ani. Potrivit acesteia, trebuie sa lovesti atunci cand ideea te loveste, iar daca te intrebi daca este momentul potrivit pentru a incepe, atunci inseamna ca nu este.
 
2. Asigura-te ca prima afacere este o stanca solida
Catherine Graham, CEO al Commonsku spune ca unul dintre cele mai dificile lucruri despre cea de-a doua afacere este ca faza de pornire este consumatoare de toate. Deci trebuie sa te asiguri ca afacerea originala este configurata pentru a avea succes. Trebuie sa fii foarte clar cu privire la viziune, strategie si despre felul cum va functiona echipa pentru a ajunge la obiectivele dorite.
 
3. Nu astepta succesul peste noapte
Debbie Wosskoe, fondator si CEO al Love Home Swap, sustine ca viata este despre imbratisarea schimbarilor si angajarea abilitatilor in noi domenii pentru a mentine lucrurile proaspete. Dupa ce a vandut consultanta de marketing si comunicare, incepute cand avea 25 de ani, a vrut sa se mute la firme de consiliere pentru construirea propriului brand. Insa tranzitia nu a fost instantanee. Ai nevoie de ani pentru a iesi din prima afacere, pentru a gasi ideea potrivita pentru urmatoarea, de a gasi linia de sus si echipa si ai nevoie sa obtii finantare.
 
4. Profita de ceea ce a mers prost prima data
Partea cea mai usoara in a incepe o a doua afacere este de a avea intelepciunea si experienta sa stii ce sa nu faci, potrivit Rumei Bose, conducatoarea Ohana Capital. Aceasta a avut 40 de ingeri investitori la prima companie, dintre care multi nu aveau cunostinta de industria ei, asa ca si-a petrecut o mare parte din timp in gestionarea lor. A doua oara avut doar 5 investitori ingeri, toti putand adauga valoarea afacerii ei intr-un fel.
 
5. Fa-ti timp pentru construirea buzz
Soraya Darabi, co-fondator al Zady.com, sustine ca inainte de a lansa aceasta firma, unul dintre fondatorii Warby Parker le-a spus ca poate lansa brandul doar o data. Au planificat lansarea cu 90 de zile in avans, creand un site cu suficiente detalii, pe care era afisat mesajul "in curand", insa informatiile nu au fost suficiente pentru a scrie o poveste despre Zady. In cele din urma, au vorbit cu un jurnalist de top, ceea ce a dus la un cover story in august 2013. 
 


Tags: antreprenoriafaceriafaceri de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]