Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trucuri folosesc managerii pentru a scoate totul de la candidati in timpul unui interviu?

de Ilinca Dobrescu 29 Apr. 2012 2727
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe dintre intrebarile adresate de manageri nu sunt legale. Multi intreaba despre starea civila a canditatului, despre numarul de copii sau despre religie si sunt pasibili de sanctiuni. Cu toate acestea, mai sunt si managerii care stiu cum sa ocoleasca aceste probleme si sa isi determina candidatii sa "vorbeasca" si despre subiectele tabu din timpul unui interviu.

Iata cateva dintre trucurile folosite de manageri pentru a afla mai mult decat ar fi cazul de la candidatii lor, conform Learnvest.com, companie care a obtinut informatii de la manageri din SUA, sub protectia anonimatului:

"Las poze cu copiii mei pe birou. Nici macar nu sunt copiii mei". Multi candidati vor porni o conversatie pe aceasta tema si vor ajunge sa spune mai mult decat ar fi trebuit. Multi manageri cauta personal fara obligatii, persoane care sa lucreze si peste program, persoane care sa nu fie pasibile de absente regulate.

"Verific daca exista verighete". Multi manageri considera ca o verigheta reprezinta ideea de persoana care doreste sa isi intemeieze o familie cat de curand. Managerii se gandesc la concedii de maternitate si la obstacolele pe care le vor intalni pe parcurs.

"Angajez femei in mod regulat la 65-75% din salariul oferit unui barbat". Cauzele sunt numeroase insa analistii au ajuns la o concluzie foarte importanta. Femeile nu negociaza destul de dur si acest lucru le trage in jos si le aduce un salariu mult mai mic decat al unui barbat de pe aceeasi pozitie.

"Nu angajez persoane in varsta". Unul dintre managerii intrebati afirma ca prefera sa nu angajeze personal in varsta deoarece acestia se adapteaza mai greu la noile tehnologicii si ar prefera sa nu petreaca timp invatandu-i cum functioneaza lucrurile.

"Prefer sa angajez pe cineva care inca mai este angajat". Angajatorii nu sunt deloc multumiti de candidatii care detin spatii goale prea lungi in CV-urile lor. Cu alte cuvinte, cei care doresc o pozitie buna isi pot oferi serviciile pro-bono, ca voluntariat sau se pot orienta catre freelancing pentru a acoperi perioada de timp pana la angajare.

"Caut un motiv sa nu te angajez". Orice poate deveni motivul perfect, de la greselile gramaticale din cadrul CV-ului pana la un punctaj nemultumitor pentru un test de limba engleza.

"Nu imi spune salariul tau anterior. Il voi folosi impotriva ta". Salariile anterioare devin cele mai bune arme in mana prezentilor angajatori. Canditatii pot spune intotdeauna ca au semnat un contract de confidentialitate cu angajatorii lor si nu pot oferi cifrele dorite de potentialii angajatori.

"Nu aplicati online". Folositi-va de angajatii prezenti deja in cadrul companiei dorite.

"Ti-l aminesti pe tipul acela atragator pe care l-ai adaugat pe Facebook saptamana trecuta? Eu sunt acela". Managerii nu se vor da inapoi de la munca de cercetare si documentare in cazul potentialilor candidati. Unul dintre managerii intervievati a recunoscut ca va incerca sa adauge candidatul in lista de prieteni si sa-i observe comportamentul, viata privata, maniera in care isi traieste viata personala.

"Urmaresc sute de CV-uri in fiecare zi si petrec mai putin de 30 de secunde la fiecare". Adevarul este ca orice candidat trebuie sa isi proiecte CV-ul in asa fel incat sa fie cat mai usor de citit, de urmarit.


Tags: candidati interviumanageri interviuinterviu intrebari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]