Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce vor tinerii care se afla in cautarea unui loc de munca in 2019

de Florin Amariei 26 Iun. 2019 3190
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne-am tot pus pana acum problema infiintari unei afaceri si am dezbatut multe aspecte legate de antreprenoriat. Ce isi doresc, insa, tinerii de la angajatori in 2019?

E important sa aflam ce prefera tanara forta de munca, intrucat cu cat ai conditii mai pe placul acestor vei putea obtine angajati cat mai buni.
 
In ultimii ani, angajatorii s-au confruntat cu pierderi majore de personal, cauza principala semnalata fiind urmatoarea: tinerii accepta foarte greu un job daca acesta nu indeplineste majoritatea cerintelor pe care le au si aleg sa demisioneze atunci cand simt ca nu rezoneaza cu mediul de lucru. Daca pana acum era simplu sa angajezi oameni capabili oferindu-le un salariu decent, iata ca in societatea actuala este mult mai dificil sa iti formezi o echipa pregatita pe termen lung, in calitate de angajator. 
 
In momentul in care pasesc pragul cladirii in care are loc interviul, tinerii analizeaza facilitatile de care ar avea parte in calitate de angajati ai companiei. Este foarte importat ca un manager sa asigure angajatilor laptopuri performante, imprimante, instrumente de scris si agende personalizate, lucruri fara de care un angajat nu ar putea performa. De asemenea, se pune foarte mare accent pe ideea de ambient, asa ca o sala de relaxare cu canapele, televizor si jocuri de societate vor reprezenta un mare plus. Un avantaj real ar fi asigurarea cafelei de dimineata.
 
Tinerii isi doresc sa jongleze intre job si timpul liber, iar asta e de inteles pe undeva, avand in vedere faptul ca majoritatea companiilor au ca program de lucru intervalul 9-18, de luni pana vineri. Insa exista angajatori care au inteles faptul ca pot castiga puncte in plus daca ofera un program mai flexibil. Ce inseamna asta? Vinerea scurta sau chiar libera. 
 
Una dintre cele mai des intalnite intrebari venite din partea potentialilor angajati la interviuri a fost legata de training-urile oferite de companie, de posibilitatea de deplasare in programe bazate pe schimb de experienta sau de existenta unor conferinte organizate de manageri. Asadar, una dintre cele mai mari dorinte ale tinerilor in 2019 este, fara doar si poate, sansa de a putea evolua.
 
Feedback-ul este esential pentru cei abia sositi de pe bancile facultatii. In aceeasi masura, este important ca acestia sa fie motivati cu cresteri salariale sau alte beneficii precum abonamente le sala de fitness, reduceri substantiale in magazine sau bonuri de masa. Marile companii ofera deja aceste facilitati, asadar este de dorit ca si ceilalti angajatori sa se conformeze noilor trenduri in business. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ce vortineriiangajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]