Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare greseala legala pe care antreprenorii o fac

de Alexandra Popescu 22 Apr. 2014 2399
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Absolut orice antreprenor doreste ca costurile sale sa fie mai mici, asa ca face anumite sacrificii pentru asta. Multi incearca sa inlocuiasca serviciile juridice cu un DIY (Do It Yourself) legal. Dar nu se gandesc, de fapt, ca aceasta modalitate ii pot duce pe un drum mult mai costisitor.

Exista servicii DIY legale pe care un antreprenor le poate economisi, cum ar fi documentele, contractele, insa este cea mai mare greseala sa credem ca un DIY poate inlocui un avocat. Normal, exista optiunea unui DIY pentru a face economii, dar trebuie sa apelezi, totusi, la  consultanta juridica de calitate.
 
Iata care sunt pericolele unui DIY!
Sunt o multime de forme disponibile de la diversi furnizori on-line, asa ca multi antreprenori cred in acele documente de zi cu zi. Indiferent ca sunt contracte, leasing sau anumiti termeni, acestia cred ca pot fi adaptate la un sablon de documente ale unui coleg si cred ca este suficient. De fapt, trebuie sa va mai ganditi de trei ori inainte de a face asta.
 
A personaliza niste documente fara sfatul unui avocat poate aduce capcane serioase. Prin acest mod, vei avea sanse mari sa extragi din acel contract ceea ce nu te avantajeaza si ceea ce nu are relevanta cu compania ta. Sunt anumite paragrafe in acel contract care se potrivesc doar acelei firme. Tie nu! Iar daca sunt folosite incorect, pot duce la adevarate incurcaturi.
Sa angajezi un avocat dupa ce ai facut asemenea greseli este mult mai costisitor decat daca l-ai fi luat de la inceput. Afacerea ta este unica, asa ca si nevoile tale juridice sunt unice. Avocatii sunt antrenati pentru a-ti crea documentele perfecte pentru compania ta. Dar de-asta se numeste avocat, nu?
 
Un avocat intelege care sunt nevoile tale, fiind bazate pe ceea ce face compania ta si cum. Chiar mai mult, avocatul poate fi sigur daca documentele tale de zi cu zi se potrivesc cu contextul, planurile si asteptarile tale pe termen lung de la afacerea ta. 
Utilizati DIY legal in legatura cu o consiliere juridica, nu in locul acesteia. Trebuie sa gasesti un echilibru intre DIY si consultanta de specialitate. Este mai eficient si pentru costurile tale.
In general, cele mai bune legaturi se fac intre DIY si sfatul unui avocat. In acest fel, se economisesc mai multi bani si esti protejat de o reprezentanta legala. In lumea juridica asta se numeste serviciu legal neconditionat. Avocatii descompun reprezentarile in sarcini discrete si ofera reprezentarile doar unor anumite sarcini. Acestia se numesc avocati ca la carte.
 
Chiar daca DIY este o forma legala de a-ti rezolva problemele juridice, iata ca aceasta alternativa este una dintre cele mai mari greseli ale antreprenorilor. Avocatul este specializat, el stie exact ce trebuie sa faca, de ce ai nevoie si cum sa iti construiasca documentele legale. Apeleaza la el pentru ca mai tarziu sa nu fii nevoit sa platesti pentru greselile tale.


Tags: afacerigreseli afaceriantreprenoriavocat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]