Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 5 elemente esentiale pentru o cultura organizationala de top!

de Maria Nicutar 07 Iun. 2012 3123
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultura organizationala reprezinta liantul intre initiatorii afacerii, echipele de angajati care o vor duce catre succes si clientii care asigura influxul banesc si ii construiesc reputatia. Companiile cu o cultura organizationala de top detin angajati uniti, gata sa colaboreze si in cele mai dificile momente, angajati care isi sincronizeaza eforturile in mod optim pentru a aduce afacerii un nivel inalt de profitabilitate si o imagine impecabila.

Iata si cele cinci elemente esentiale pentru o cultura organizationala de top, conform INC:

1. Principiile de baza ale unei afaceri dau tonul consolidarii unei culturi organizationale eficiente.
Este esential ca o afacere sa fie condusa pe baza anumitor reguli, principii, legi. Este esential sa stiti care sunt prioritatile de care trebuie sa va ocupati pentru a ajunge la profituri in afaceri. Puteti miza pe grija pentru mediul inconjurator, pe customer service inainte de orice, pe respectarea competitorilor si nu numai. Toate acestea sunt surse excelente de principii care aduc o afacere mai aproape de succes deplin.

Inca de la interviul de recrutare trebuie sa etalati aceste principii si sa luati in echipa dvs profesionistii care se potrivesc, profesionistii care vor pastra principiile in functie de care este condusa afacerea dvs.

2. Comunicarea este esentiala pentru o cultura organizationala rezistenta. Comunicarea reprezinta un aspect esential pentru o cultura organizationala de top. Este nevoie de mult feedback, de libertate de exprimare, de conditii optime pentru a asigura comunicarea rapida intre departamente, intre diverse trepte ierarhice samd. Nu neglijati faptul ca trebuie sa incurajati angajatii sa comunice cu superiorii, nu doar sa primeasca ordine.

3. Grija pentru angajati. Aveti viitoare mamici in companie, persoane care au trecut prin dificultati financiare in ultima perioada, subordonati care urmeaza sa isi organizeze nunta, persoane care au trecut printr-un accident sau printr-o perioada de boala, angajati care incearca sa isi finalizeze cursurile? Iata doar cateva dintre exemplele care trebuie sa va starneasca grija pentru angajati. Respectati-le problemele si neajunsurile si sustineti-i cu toata atentia.

4. Educatie si dezvoltare continua, elemente esentiale pentru o cultura organizationala puternica. Este esential sa asigurati angajatilor dvs conditii optime pentru a creste, pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional. Angajatii care stiu ca nu stagneaza, ci se dezvolta cu ajutorul si prin intermediul unei companii i se vor simti atasati.

5. Putina istorie pentru o cultura organizationala de top. Nu in ultimul rand, o alta modalitate care reuseste sa aduca mai aproape echipele de lucru ale unei companii este cea de a impartasi putina istorie. Faceti cunoscut trecutul afacerii, cum a fost pornita, cine sunt fondatorii si ce fac ei acum, cum a evoluat afacerea si care sunt planurile de viitor.


Tags: cultura organizationalaculturi organizationalecultura organizationala de top

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]