Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele patru E-uri care conduc catre un antreprenoriat exceptional

de Alexandra Popescu 04 Sep. 2014 2868
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Urmatoarea idee geniala a unui antrepenor este importanta, insa este nevoie si de multi oameni care sa o accepte. Creativitatea este importanta, insa odata lansat produsul pe piata, el are nevoie de o strategie pentru a raspandi ideea si a sustine valoarea ei neta.

 
Abordarea "fa-l minunat si ei vor veni la tine" nu functioneaza intotdeauna, deoarece oamenii nu stiu ceea ce ar trebui sa stie. Trebuie sa faci in asa fel incat oamenii sa afle ca produsul tau exista. 
 
Patru lucruri importante trebuie retinute atunci cand intri in "acvariul cu rechini". Sunt patru E-uri care te vor ajuta sa te indrepti catre un antreprenoriat exceptional.
 
1. Expunere
Mai mult marketing duce catre mai multe oportunitati. Identifica punctele unde clientii cumpara si devin-o clientul care ajuta pe raion. Ofera sfaturi si, poate, o carte de vizita. Daca detii o afacere de pictura, ar trebui sa ajungi sa cunosti toti functionarii locali de retail ai fiecarui magazin de pictura pe o raza de cativa kilometri si frecventeaza-le pentru o baza mai consistenta. Te mai poti alatura, de asemenea, unui grup. Exista organizatii care acorda lectii de mentorat si care organizeaza intalniri locale. Trebuie sa stii ca orice expunere ajuta.
 
2. Experienta
Odata cu expunerea apare si experienta de a interactiona cu diverse grupuri de oameni si managerierea asteptarilor. Nu uita niciodata ca relatiile fac lumea sa se invarta. Alte surse de unde poti capata experienta sunt universitatile. Exista cursuri de antreprenoriat pentru a educa studentii cu privire la greselile pe care nu trebuie sa le faca inainte sa se intalneasca cu ele.
 
3. Expertiza
In lumea actuala, hiperconectata, specializarea intr-o anumita baza de cunostinte nu este de ajuns. De fapt, inseamna limitare, deoarece rata de schimbare a tehnologiei este foarte rapida, iar ceea ce a definit un specialist ieri, poate fi schimbat astazi.
Oamenii de care este nevoie sunt cei generalisti, care pot purta palarii diferite si nu numai sa se adapteze unei schimbari, ci sa anticipeze revolutia industriala. Cunostintele generaliste presupun competente practice, cum ar fi agilitatea in invatare, capacitatea de adaptare, viziune si capacitatea de a rezolva probleme. Cu cat inveti mai multe, cu atat vei fi mai deschis oportunitatilor.
 
4. Evaluare
Dupa fiecare actiune este bine sa evaluezi ceea ce a fost planuit sa se intample, ceea ce s-a intamplat de fapt si de ce, pentru a putea face o schimbare. Evaluarea detaliilor situationale care au condus procesul de luare a deciziilor este esentiala pentru a invata, deoarece, acordand timp judecarii trecutului, poti anticipa mult mai bine viitorul.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatidei de afacerisfaturi afacerimanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]