Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli de exploatare in sistemul ecologic

de Idei de afaceri 06 Ian. 2023 533
Cheltuieli de exploatare in sistemul ecologic
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cheltuielile de exploatare sunt acele cheltuieli care sunt legate de producerea de bunuri, vanzarea de marfuri sau prestarea de servicii.

Acestea cuprind in principal: cheltuielile privind marfurile, cheltuieli cu materiile prime, cheltuieli cu materialele consumabile, cheltuieli din afara (cu energia si apa), cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de terti, cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu remuneratiile personalului, cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele etc. 
 
Din punctul de vedere al contabilitatii oficiale, cheltuielile de exploatare sunt cuprinse in contul de profit si pierdere. 
 
Totusi, pentru a analiza mai bine aceste cheltuieli este bine sa le si separati, pentru a avea o imagine mai clara asupra formarii acestora. In tabelele urmatoare am impartit cheltuielile de exploatare in: cheltuieli directe si cheltuieli indirecte.
 
Cheltuielile directe (numite si cheltuieli de productie) sunt cele utilizate in mod nemijlocit in cadrul procesului de fabricatie, individualizandu-se pe produse omogene, lucrari, servicii, comenzi, loturi, faze de fabricatie si care se includ direct in costul acestora.
 
Cheltuielile indirecte sunt cele care se includ in costurile de intretinere, telefoane, lumina etc. si sunt in general efectuate in interesul general al conducerii si administratiei firmei, neputand fi identificate si nici repartizate nemijlocit pe produse. 
 
Spre deosebire de cheltuielile directe, marimea cheltuielilor indirecte nu variaza proportional cu cresterea sau descresterea volumului de productie, fiind relativ constante. Astfel, putem imparti cheltuielile indirecte in cheltuieli indirecte variabile (care se modifica intr-o anumita masura in functie de volumul productiei) si cheltuieli indirecte fixe (invariabile, care nu se modifica in raport cu nivelul productiei)
 
Pentru a tine cheltuielile de exploatare la minimum, cautati furnizori seriosi de seminte sau ingrasaminte ecologice, care sa vi le ofere la preturi cat mai bune. Dar nu sacrificati calitatea in favoarea pretului! Semintele de calitate genereaza recolte bogate si la fel gunoiul de grajd. 
 
De asemenea, incercati sa reduceti cheltuielile din afara (ex. cheltuielile cu apa). In functie de zona unde veti construi ferma (deci in functie de temperaturile si umiditatea aerului), puteti analiza daca aveti sansa sa fiti langa o sursa de apa pentru ca sistemul de irigatii sa va fie mai usor si ieftin de utilizat.
 
Este important sa puteti controla cat mai bine cheltuielile de exploatare, deoarece in cadrul unei ferme de cultivare a plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic acestea sunt cele mai importante cheltuieli cu care va veti confrunta. 
 
Acestea trebuie tinute bine in frau, mai ales in primii ani, deoarece veti avea nevoie de lichiditati suficiente pentru a trece de perioada initiala in care insuficienta veniturilor din vanzari este cea mai mare problema.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: sistem ecologicafaceri sistem ecologiccheltuielicheltuieli de exploatare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]