Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cheltuieli de exploatare in sistemul ecologic
06 Ian. 2023
387

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Cheltuielile de exploatare sunt acele cheltuieli care sunt legate de producerea de bunuri, vanzarea de marfuri sau prestarea de servicii.
Acestea cuprind in principal: cheltuielile privind marfurile, cheltuieli cu materiile prime, cheltuieli cu materialele consumabile, cheltuieli din afara (cu energia si apa), cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de terti, cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu remuneratiile personalului, cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele etc.

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

Ghid practic Realizarea de sapun natural

Cultura castravetelui anti-diabet
Din punctul de vedere al contabilitatii oficiale, cheltuielile de exploatare sunt cuprinse in contul de profit si pierdere.
Totusi, pentru a analiza mai bine aceste cheltuieli este bine sa le si separati, pentru a avea o imagine mai clara asupra formarii acestora. In tabelele urmatoare am impartit cheltuielile de exploatare in: cheltuieli directe si cheltuieli indirecte.
Cheltuielile directe (numite si cheltuieli de productie) sunt cele utilizate in mod nemijlocit in cadrul procesului de fabricatie, individualizandu-se pe produse omogene, lucrari, servicii, comenzi, loturi, faze de fabricatie si care se includ direct in costul acestora.
Cheltuielile indirecte sunt cele care se includ in costurile de intretinere, telefoane, lumina etc. si sunt in general efectuate in interesul general al conducerii si administratiei firmei, neputand fi identificate si nici repartizate nemijlocit pe produse.
Spre deosebire de cheltuielile directe, marimea cheltuielilor indirecte nu variaza proportional cu cresterea sau descresterea volumului de productie, fiind relativ constante. Astfel, putem imparti cheltuielile indirecte in cheltuieli indirecte variabile (care se modifica intr-o anumita masura in functie de volumul productiei) si cheltuieli indirecte fixe (invariabile, care nu se modifica in raport cu nivelul productiei)
Pentru a tine cheltuielile de exploatare la minimum, cautati furnizori seriosi de seminte sau ingrasaminte ecologice, care sa vi le ofere la preturi cat mai bune. Dar nu sacrificati calitatea in favoarea pretului! Semintele de calitate genereaza recolte bogate si la fel gunoiul de grajd.
De asemenea, incercati sa reduceti cheltuielile din afara (ex. cheltuielile cu apa). In functie de zona unde veti construi ferma (deci in functie de temperaturile si umiditatea aerului), puteti analiza daca aveti sansa sa fiti langa o sursa de apa pentru ca sistemul de irigatii sa va fie mai usor si ieftin de utilizat.
Este important sa puteti controla cat mai bine cheltuielile de exploatare, deoarece in cadrul unei ferme de cultivare a plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic acestea sunt cele mai importante cheltuieli cu care va veti confrunta.
Acestea trebuie tinute bine in frau, mai ales in primii ani, deoarece veti avea nevoie de lichiditati suficiente pentru a trece de perioada initiala in care insuficienta veniturilor din vanzari este cea mai mare problema.

Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de afaceri cu profit. 7 Afaceri de succes pentru tine
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de afaceri cu profit. 7 Afaceri de succes pentru tine
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2023
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!