Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chiritoiu, CC: Am fost amenintat la mine in birou

de Florin Amariei 18 Feb. 2020 2704
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Seful Consiliului Concurentei (CC), Bogdan Chiritoiu, anunta public ca a fost amenintat de o multinationala chiar la el in birou.

Presedintele autoritatii a subliniat ca anul 2019 a fost unul intens pentru Consiliul Concurentei, mai ales ca a culminat cu o agresivitate iesita din comun din partea unei companii care opereaza si in Romania.
 
"A fost un an 2019 cu activitate foarte intensa in care multe lucruri au mers bine. Am avut o viteza buna in gestionarea concentrarilor economice, desi numarul acestora a fost mai mare decat in anii precedenti. Perfomanta noastra in instante a fost buna. Numarul de sanctiuni, desi nu e obiectivul nostru si nu ne bucura sa le dam, este similar cu cel de anul de dinainte. Ce mi se pare ca a mers mai prost anul trecut este gradul de agresivitate pe care l-am intalnit, presiunea mai mare pusa asupra institutiei. Avem presiunea politica, care a fost clar mai intensa decat in alti ani. Nu e ceva surprinzator, ne intristeaza, dar nu ne surprinde. Vedem o agresivitate si din partea mediului de afaceri, fie ca vorbim despre firmele mai vechi, cu naravuri din anii '90, cand au pornit ele la drum, dar vedem genul acesta de comportament si de la firme din industrii noi, ceea ce mi s-a parut ciudat. Avem oameni tineri, noi, la care te asteptai sa se comporte ca in secolul 21, fara metehnele din perioada de tranzitie. Totul a culminat cu o multinationala care a iesit public si a amenintat Consiliul Concurentei, ceea ce facut si in privat, la mine in birou", a spus Chiritoiu, la un eveniment de specialitate.
 
Acesta a adaugat ca, in viziunea sa, astfel de comportamente nu sunt tolerate in tarile din care provin aceste companii straine.
 
"Ma indoiesc ca genul acesta de comportament este tolerat in tarile din care vin aceste companii. Din punctul meu de vedere, este contraproductiv si transmite un mesaj prost pentru societate. Cand avem de-a face cu investitorii straini, ne asteptam sa aduca, alaturi de capital, de tehnologie si know-how, si o alta etica", a subliniat seful Consiliului Concurentei.
 
Potrivit datelor prezentate marti, in 2019, a existat o preocupare pentru licitatiile trucate, investigatii care vor continua si in acest an.
 
"Preocuparea noastra pentru licitatii a fost si in 2019 si va continua sa fie o preocupare. O nota de atentionare este pentru companiile de stat care, uneori, sunt victime complice la aceste comportamente. Practica noastra noua este sa sanctionam si companiile care sunt tinta trucarii licitatiilor care, prin personalul lor, sunt implicate in aceste comportamente", a mai spus Chiritoiu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bogdan chiritoiuconsiliul concurenteiamenintat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Consiliul Concurentei: Pretul laptelui a afisat scaderi

de Bianca Tila
26 Iun 2023
Pretul laptelui proaspat, de provenienta romaneasca, continua sa afiseze scaderi, in medie, de peste 20% in luna iunie. Rezultatul se datoreaza...

Consiliul Concurentei analizeaza o noua tranzactie

de Bianca Tila
30 Ian 2023
Pe masa Consiliului Concurentei se afla o noua tranzactie prin care Bittnet Systems SA cere preluarea companiei Dataware Consulting SRL, conform unui...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Oamenii de afaceri nu inteleg si nu isi asuma conceptul de concurenta - Conferinta Mediafax, Consiliul Concurentei

de Matei Antonescu
18 Nov 2011
Joi, Valentin Mircea, membru al plenului Consiliului Concurentei, a declarat in cadrul Conferintei Mediafax ca oamenii de afaceri din Romania nu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]