Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei 26 Oct. 2021 1578
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar.

"In ceea ce priveste situatia economica, ce decurge din criza sanitara si din criza politica, am vorbit ieri (luni, 25 octombrie 2021, n.r.) cu doamna presedinta a Federatiei Patronatelor din Turism si imi spunea ca iar sunt intr-o situatie de pe o zi pe alta in care trebuie sa-si inchida afacerile. Ei sunt cu totul nepregatiti in fata unei noi crize, unui nou impact financiar asupra companiilor lor. Asteptam masurile compensatorii care sunt pregatite pentru firme in aceasta perioada, mai ales pentru mentinerea angajatilor. 2021 a adus o estimare a unei evolutii extrem de negative, ca perceptie, din partea intreprinderilor mici si mijlocii in ceea ce priveste dezvoltarea afacerilor lor.

Am ajuns ca doar 1 din 10 intreprinzatori sa perceapa in mod pozitiv evolutia viitoare, cel mai scazut nivel de incredere al intreprinderilor mici si mijlocii. Daca in 2019 aveam un grad de incredere situat undeva la 35% - 40%, acum este de sub 10%, mai exact de 7,9%", a punctat Jianu.
 
Acesta a atras atentia asupra faptului ca Romania are nevoie de un guvern deplin pentru a putea trimite catre Parlament Legea bugetului de stat pentru anul 2022.
 
"Am auzit teze ca putem merge si cu guverne interimare. Nu putem, pentru ca noi nu avem un sistem de guvernare cum este in Belgia, de exemplu, unde au avut un an si jumatate un Guvern interimar. Singurul care poate initia o lege a bugetului de stat este Guvernul. In momentul in care nu ai un guvern in functie care sa poata genera proiecte de legi, principala piedica e ca nu vom avea buget anul viitor. Deci, trebuie sa avem un guvern cu puteri depline care sa poata trimite catre Parlament o lege a bugetului pentru 2022. In egala masura, noi din partea mediului de afaceri, facem un apel sa avem un guvern cat mai repede.

Eu nu vad decat doua solutii in acest moment. Fie se aseaza toate partidele politice la masa si avem un guvern de uniune nationala, pentru ca vedem combinatii "n luate cate 2" care nu functioneaza in niciun fel... nu se inteleg doua partide la un loc. Fie sa avem un guvern de specialisti, sprijinit din Parlament de toate fortele politice", a spus presedintele CNIPMMR.
 
Conform lui Jianu, mediul de afaceri asteapta momentul in care sa vada acele reforme cu adevarat realizate in cadrul statului si care reusesc sa imbunatateasca gradul de colectare, dar nu prin cresterea taxelor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cnipmmrantreprenorieconomieevolutie economica romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

COTAR solicita ajutorul Guvernului pentru sustinerea economiei

de Idei de afaceri
09 Mar 2022
COTAR sustine ca fara initiativa publica scumpirile se vor tine in lant. Guvernul Romaniei trebuie sa intervina imediat si eficient pentru a...

Sondaj. Investitorii, din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei

de Florin Amariei
03 Nov 2021
Un nou sondaj releva ca investitorii din Romania sunt din ce in ce mai ingrijorati de starea economiei autohtone. Investitorii romani raman...

Ministerul Economiei propune un bonus pentru firmele care angajeaza acum

de Florin Amariei
24 Apr 2020
Inceputul de weekend vine cu o veste buna pentru firmele din Romania! Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a propus...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]