Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile ar trebui sa pregateasca majorari salariale mai generoase

de Florin Amariei 25 Nov. 2021 2173
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu arata ca toate companiile ar trebui acum sa pregateasca majorari salariale mai generoase in 2022 din cauza inflatiei.

Majoritatea companiilor si-a realizat bugetele de cresteri salariale la sfarsitul verii, cand inflatia se situa la 4%. Pentru finalul anului asteptarile sunt ca inflatia sa depaseasca 7%, ceea ce ar putea determina revizuirea bugetelor salariale.
 
"Pentru 2022, companiile isi construisera bugete mai moderate comparativ cu acest an, cand rata medie de majorare a fost de 8,9%, care venea dupa un an 2020 greu, cu intreruperi de activitate, somaj tehnic sau inghetari salariale in multe industrii. Cresterea inflatiei peste estimari in acest an va pune insa presiune pe aceste bugete, iar companiile vor fi nevoite sa isi ajusteze politicile pentru a fi competitive pe piata muncii, tinand cont insa de resursele disponibile", a spus un reprezentant PwC.
 
Conform estimarilor companiilor respondente, bazate pe bugetele din vara, anul viitor, cea mai mare crestere medie a salariilor de circa 13% este prevazuta in industria serviciilor de marketing si publicitate, urmata de servicii financiare cu 11,06%, asigurari cu 8,75%, IT cu 6,83%, retail cu 5,94%, centrele de servicii cu 5,79%, industrie cu 5,42% si sectorul farmaceutic cu 4,41%. Observam, de altfel, ca sectoarele care au avut cresteri mai mici anul acesta si anul trecut sunt in top in anul urmator, pentru a recupera. Cele mai mari venituri salariale medii sunt in sectorul IT, urmat in ordine de servicii financiare, centre de servicii, industrie, bunuri de larg consum, asigurari, farmaceutic, servicii medicale, ospitalitate si retail.
 
Studiul reflecta si diferente demografice in abordarea pachetelor de remunerare. Cea mai bine platita grupa de varsta este cea cuprinsa intre 26 si 43 de ani, categoria 44-54 de ani fiind la un nivel usor mai redus decat cea anterioara, iar dupa 55 de ani nivelul salarial acordat de companii scade si pentru ca procentul angajatilor din acest segment este foarte mic. De asemenea, remunerarea femeilor fata de barbati este vizibil mai scazuta in anumite segmente profesionale, cum ar fi categoria muncitori/operatori.
 
In acelasi timp, angajatii cu performante ridicate sunt platiti cu 12% pana la 18% mai mult decat restul angajatilor, la fel si cei care au o vechime mai mare in firma.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiimajorari salarialecresteri salarii 2022

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Studiu. Principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021

de Florin Amariei
24 Nov 2021
Un nou studiu releva care au fost principalele provocari pentru companiile din Romania in 2021. Conform managerilor respondenti, cele mai...

ONRC: Avem mai multe companii noi, dar si insolventele continua

de Florin Amariei
02 Nov 2021
Datele ONRC pentru cele trei trimestre din 2021 arata ca in Romania inca se infiinteaza companii noi, dar intr-acelasi timp insolventele continua....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]