Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile care doresc relocarea in Romania, sprijinite de stat

de Florin Amariei 07 Mai. 2020 2862
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile care vor alege Romania pentru relocare vor fi sprijinite de stat, conform declaratiilor facute de consilierul de stat Tanase Stamule.

"Avem deja niste interventii din partea mai multor camere de comert internationale, tocmai pentru ca sunt companii care aveau activitati in orientul indepartat si doresc sa le aduca mai aproape de pietele nucleu, in speta Europa de Vest. Schemele de ajutor de stat le avem pregatite. Daca doresc sa se relocheze in Romania, statul va sustine foarte puternic toate aceste initiative", a spus Stamule.
 
El a dat exemple si de alte masuri la care se gandeste Guvernul:
 
O masura la care ne gandim este crearea unei scheme de garantii de stat pentru asigurarea creditului comercial. Avem o expunere de peste 380 miliarde lei si primim din ce in ce mai multe mesaje din piata ca companiile doresc plata cash. Pe deopate furnizorii vor plata imediat, iar pe de alta parte, cei care au datorii si-au dublat anunturile ca nu mai pot plati in termen facturile. Este obligatoriu sa intervenim rapid aici pentru a asigura continuarea creditului comercial, mai ales fiind acest dezechilibru mare intre credit bancar si credit comercial.
 
In industria agroalimentara avem un deficit pe balanta comerciala urias. Romanii nu se prea asociaza in zona rurala, dar e si lipsa de capital. Aici ar trebui sa gandim niste scheme de ajutor. De exemplu, daca vrem sa finantam niste centre de colectare, aici problema va fi capitalul. Aici trebuie o colaborare cu bancile.
 
Pregatim un pachet larg de investitii publice. Mai ales pe zona de infrastructura mare mai avem niste proiecte care erau de mult mult in asteptare si credem ca se vor finaliza toate licitatiile anul acesta la foarte multe proiecte.
 
Vrem o flexibilizare a Codului muncii pentru ca o parte dintre cei care lucreaza acum de acasa sa poata continua. Avem rapoarte din zona privata ca nu a scazut productivitatea cu oameni muncind de acasa. In anumite zone, bineinteles, nu vreau sa generalizez.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiirelocareromaniasprijin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]