Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi furnizorul in functie de preturile oferite si de discounturi?

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pretul de vanzare al materiilor prime este un element esential pentru costul produselor tale. Acesta are in general un impact mare asupra pretului cu care vinzi mai departe produsele.

Un cost mare cu materiile prime iti limiteaza marja de profit pe care o poti obtine. In general, costul materiilor prime ar trebui sa fie apropiat de cel al competitorilor.

Daca obtii un pret mai mic, detii un avantaj important. In schimb, daca achizitionezi materii prime la preturi mai mari decat concurenta, te afli intr-o situatie delicata. In acest caz trebuie sa cauti alte arii in care poti reduce costurile sau sa pozitionezi produsul altfel pe piata, astfel incat un pret mai mare al produselor tale sa poata fi justificat si sa nu prezinte o bariera pentru clienti.

Atunci cand discuti pretul, iti recomandam sa verifici si cum a variat acesta in ultima perioada. Este bine sa stii daca pretul s-a schimbat semnificativ pentru a sti la ce sa te astepti in viitor. De exemplu, daca pretul a crescut gradual in ultimii ani, e indicat sa discuti cu furnizorul despre pretul pe care intentioneaza sa il aplice in viitor. Unele firme negociaza de la inceput un pret fix pentru o perioada agreata de cele doua parti.

Un alt aspect important este sa verifici daca in pretul oferit de furnizor sunt incluse toate costurile (transport, ambalare, taxe etc.) astfel incat sa nu ai surpriza neplacuta ca trebuie sa platesti un pret mai mare decat ai discutat initial.

Ce discounturi ofera furnizorul?

Majoritatea furnizorilor ofera discounturi pentru comenzi mari. Aceasta politica este populara pentru ca stocurile mari, pe perioade indelungate de timp, inseamna pierderi. Intreaba furnizorul care este volumul pentru care iti poate acorda reduceri de pret.

Apoi verifica daca aceasta cantitate este potrivita pentru afacerea ta. La fel ca furnizorul, nu iti doresti sa tii banii blocati in stocuri. in cazul in  care cantitatea pentru care primesti discount poate fi integrata rapid in procesul tau de productie, faci o afacere buna. in cazul contrar, risti sa pierzi bani.



Tags: afacerifurnizorialegerea furnizoruluivanzari

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]