Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum facem fata angajatilor dificili?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu detinem intotdeauna angajatii pe care ni-i dorim si realizam ca o astfel de cerinta este una imposibil de materializat. Avem si angajati care barfesc, angajati mai agresivi, angajati care nu pot lucra in echipa, angajati nesociabili si lista poate continua. Problema care se pune este cea legata de solutionarea acestor probleme. Cum le facem fata celor mai dificili angajati? Este concedierea cea mai buna solutie?

Problema este destul de grava, avand in vedere ca putem da peste angajati excelenti, geniali, care ne duc afacerile catre statutul sclipitor de afaceri profitabile. Sunt eficienti, elibereaza un nivel superb de performanta.

Cu alte cuvinte, sunt angajati ireprosabili din punctul de vedere al pregatirii lor, din punctul de vedere al loialitatii fata de misiunea si obiectivele afacerilor noastre profitabile.
Cu toate acestea detin anumite caracteristici care ii promoveaza pentru titlul de cel mai dificil angajat al anului.

Primul pas sta intotdeauna, in orice problema sau conflict cu care aveti de-a face, in comunicare cat mai deschisa. Este cazul sa puneti in balanta nemultumirile pe care le detineti la adresa comportamentului sau si beneficiile pentru afacerile dvs profitabile. Discutati cu angajatul in cauza si aflati care este sursa problemelor care apar.

Se poate sa fie vorba despre anumite nemultumiri ce pot fi rezolvate extrem de facil, se poate sa fie vorba despre situatia in care angajatul actioneaza defectuos fara sa realizeze, sau se poate sa fie vorba despre caracterul sau care nu da semne ca se poate schimba in bine.

Se cade, in orice situatie v-ati gasi, sa incercati sa va mentineti angajatii dificili sub supraveghere atenta pentru a le intelege modul de a se comporta si pentru a veni cu solutiile optime. Nu neglijati faptul ca ati investit in angajatii dvs si ca o pierdere grava ar fi suportata de afacerile dvs profitabile in cazul unei terminari a angajatilor dificili, insa valorosi.

Cu toate acestea, atunci cand balanta atarna prea mult in defavoarea afacerilor dvs, este cazul sa luati in considerare o concediere. Aceasta este unica solutie atunci cand afacerile dvs au de suferit, cand restul angajatilor nu mai functioneaza corect din cauza comportamentului angajatului in cauza.


Tags: angajati dificiliafaceriafaceri profitabileconcediere angajati

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]