Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum facem fata schimbarilor de cariera din timpul crizei economice?

de Matei Antonescu 02 Iul. 2011 3405
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi angajati s-au trezit in imposibilitatea de a-si mai urma carierele, specializarile samd. Multi au fost concediati, multi s-au trezit ca lucreaza pentru companii care urmeaza sa dea faliment si multi nu isi gasesc locul de munca adecvat pregatirii si experientei lor. Este o problema reala si grava ce trezeste sentimente de frustrare si stres iar solutia sta in modul lor de actiune si de gandire.

Criza economica afecteaza aproape pe toata lumea, chiar daca multe companii afirma ca prospera, ca o duc bine si angajatii lor sunt remunerati foarte avantajos. Foarte putine firme se pot lauda cu efective reale ale acestei situatii iar restul se mentin pe linia de plutire cu greu.

Cei mai afectati sunt angajatii. Unii sunt concediati, multi sunt obligati sa se reprofileze in cadrul companiilor in care sunt angajati, altii isi mai iau un job care sa compenseze pierderea salariala resimtita la locul de munca. Per total, exista o stare de haos care predomina in randul angajatilor si care creeaza o confuzie foarte deranjanta.

Solutia pentru cei care resimt schimbari de cariera in aceasta perioada este de a-si proiecta un mod benefic de gandire si de actiune. In primul rand, trebuie constientizat faptul ca aceste schimbari sunt temporare si se va reveni la cursul natural al lucrurilor odata cu imbunatatirea situatiei economice. Apoi, o schimbare poate fi cel mai bun lucru pentru multi dintre noi.

Desigur, schimbarile de cariera reprezinta, de cele mai multe ori, situatii in care noii angajati pornesc de jos sau dintr-o treapta inferioara, insa acesta este cursul lucrurilor pe piata locurilor de munca.

O alta solutie este gasirea unui loc de munca care sa prezinte o oportunitate solida de dezvoltare si care sa se lege, intr-un fel sau altul de specializarile detinute. In acest fel se poate valorifica o perioada de studiu, o perioada de experienta si munca intr-un anumit domeniu.

Nu in ultimul rand, multi angajati se indreapta cu pasi siguri catre lumea afacerilor. Fie ca isi deschid un mic atelier de fabricare de sapun, sau o firma de reparatii de calculatoare, oportunitatile sunt numeroase si castigurile pe masura.




Tags: schimbari de carieralumea afacerilorcriza economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]