Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti aduce profit stimularea performantelor?

de Cosmin Enescu 02 Mar. 2016 2983
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stimularea performantelor are loc prin motivarea personalului, stimularea creativitatii si se poate realiza prin cunoasterea drepturilor si obligatiilor de catre angajati, respectarea stricta a disciplinei muncii, recompensarea, posibil si sanctionarea in functie de rezultatele activitatii.

Pentru promovarea reala a performantelor, se va elabora Manualul Angajatului. Structura de ansamblu a Regulamentului de Organizare si Functionare se poate introduce in Anexele planului de afaceri.

De asemenea, nu trebuie uitata intocmirea fisei postului, si aceasta ceruta de lege. Daca este bine intocmita, fisa postului reflecta multe aspecte care tin nu numai de activitatile pe care trebuie sa le realizeze angajatul, ci si de aptitudinile, calitatile pe care trebuie sa le aiba.

Se poate reliefa modul cum poate sa fie avansat si pe ce baze, si multe alte aspecte care ghideaza si ofera o siguranta si o perspectiva persoanei angajate pe un anumit post.

Indiferent de modul cum veti planifica si organiza resursele dumneavoastra umane si stimularea angajatilor, trebuie sa tineti cont de drepturile si obligatiile angajatilor si disciplina muncii, care sunt reglementate in Codul muncii.

Recompensarea angajatului reprezinta totalitatea veniturilor materiale si banesti, a inlesnirilor si avantajelor prezente sau viitoare, determinate direct sau indirect de calitatea de angajat si de activitatea desfasurata de acesta.

Recompensarea poate fi directa (salarii, sporuri, stimulente, tichete cadou) sau indirecta (cum ar fi plata concediului de odihna, a ajutorului de somaj, pensii, dividende etc.).

Sanctiunile apar atunci cand exista abateri disciplinare. Abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.

Sanctiunile disciplinare sunt stabilite tot de Codul muncii. Cadrul general al raspunderii disciplinare, patrimoniale, contraventionale si penale este stabilit in Codul muncii.

In functie de structura firmei este bine sa introduceti cateva detalieri a acestor subiecte.


Tags: stimularea angajatilorangajatimanagementrecompensesanctiuni

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]