Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti dai seama ca un angajat urmeaza sa demisioneze

de Camelia Diaconu 28 Mai. 2019 3283
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand un angajat decide sa paraseasca postul si compania la care lucreaza, dar nu anunta din timp acest lucru, actiunile lui sunt usor de descifrat. Iar daca nu vrei sa te trezesti in fata faptului implinit, iata la ce sa fii atent!

Un angajat care decide sa plece de la un loc de munca poate genera o multime de probleme pentru intreaga companie. Urmeaza o perioada de cautari intense pentru o alta persoana care sa ii ia locul, dar si costuri de angajare, de instuire un alt angajat, etc.

Atunci cand un angajat se pregateste sa paraseasca compania, insa nu a anuntat din timp acest lucru, iti poti da seama de intentiile lui din urmatoarele actiuni. Si anume:

 
  • Isi ia tot mai multe zile libere. Angajatii care urmeaza sa demisioneze incep sa lipseasca tot mai mult de la birou. Cer zile libere, spun ca au intervenit tot felul de situatii neprevazute, intarzie la program sau pleaca mai devreme. Toate aceste motive se pot traduce si prin prezenta angajatului la alte interviuri de angajare, asa ca fii atent atunci cand observi ca angajatul tau isi cere prea mult timp liber.

 
  • Nu isi mai da interesul pentru munca, dar nici in relatiile colegiale. Pentru ca incep sa vina tot mai rar la munca, angajatii nu se mai implica in discutiile de grup, dar nici in proiecte sau alte intalniri desfasurate de companie. Este un semn care arata ca isi doresc sa renunte la companie, dar si la sarcinile de lucru. De asemenea, nici relatiile cu colegii nu mai sunt atat de bine privite. Ei nu isi mai doresc sa impresioneze pe nimeni si nu mai au nevoie de discutii ori prietenii cu cei din jur. 

 
  • Se considera intotdeauna vinovati. Angajatii care isi doresc sa isi schimbe jobul vor arata foarte des semne de vinovatie. Din gesturile si mimica lor iti vei da seama ca nu se mai simt confortabili la locul de munca, dar si ca au un sentiment de vinovatie usor de citit.

 
  • Sunt irascibili si pusi pe scandal. Vei sesiza schimbari bruste de comportament, dar nu intr-un sens pozitiv. Angajatii care urmeaza sa demisioneze vor deveni mult mai irascibili si vor incerca sa faca scandal din orice subiect care nu le convine. Mai mult de atat, vor avea un aer superior fata de restul oamenilor cu care lucreaza, iar acest lucru este datorita faptului ca urmeaza sa plece si nu ii mai intereseaza nimic ce tine de aceasta companie.

 
Anticiparea plecarii unui anagajat este un lucru bun care te va ajuta sa te origanizezi mult mai bine din timp si sa eviti aparitia unor situatii de criza.
 


Tags: angajaticomunicare in afaceriangajati motivati

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]